| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Toxoplasmóza

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 376  [Dalších 216 >>]
Kris,Andělka12/07Matýsek05/10 57855
2.1.2010 12:38:35
ahojky, mě by zas zajímalo proč dr trval na testu toxoplazmozy když u prvního těhu sme ho měla pozitivní že sem ho prodělala před těhu, myslela sme že už mam protilátky jako pořad, ale on trval na odběru, vysledky se dozvím 7.1.
Vím ale že sem si u prvního o tento test zažadala smaa jelikož mame kočku.
Hanka + A+E 103386
2.1.2010 10:17:40
Ahoj, studovala jsem veterinu, takze Ti muzu potvrdit, z e toxoplasu muzes chytit klidne i ze spatne tepelne opracovaneho masa z nakazeneho zvirete, rozhodne to nemusi byt jen napr. z kociciho trusu, jak se vsude uvadi. Ja sama jsem si toxoplasmou taky prosla, nastesti jeste pred otehotnenim, a zustaly mi protilatky, ale kazdy takove "stesti" mit nemusi. Rozhodne bych tedy na vysetreni sla, na penize nehled. Jde o Tebe a Tve mimi. Preju jen same poyitivni novinky!:)
Geleneky Markéta 103298
19.12.2009 23:19:19
Testování na toxoplasmozu není v ČR povinné, patří pouze mezi doporučené. Záleží tedy na přístupu gynekologa. V zemích, kde se problematice toxoplasmozy v graviditě věnují, se testování séronegativních pacientek pohybuje ve frekvenci od 1xměsíčně ( Francie), přes 1x v každém trimestru ( Rakousko) až po testování jen po narození ( Švédsko, Polsko). U svých pacientek využívám testování 1x v každém trimestru. Pro bližší informace doporučuji můj osobní blog na adrese www.toxoplasmoza.cz, kde získáte více informací a můžete využít i možnosti dotazů v poradně.
Monavi 99580
21.10.2009 17:01:58
Dnes jsem od svojí gynekoložky dostala žádanku na vyšetření toxoplasmosy. Nemám žádná domací zvířata, ale sestra mi řekla, že to může být i od holubů apod. Prý si to ale musím zaplatit sama, že to nehradí pojišťovna. Bude mě to stát 750Kč. Je tomu opravdu tak? Jaké máte zkušenosti vy? Moc se mi za to platit nechce.
Sluníčko33 69218
29.9.2009 22:30:44
Dobrý večer, při mém 1.těhotenství/před 2 roky/ jsem dostala toxoplasmozu, nikdo mi na tohle nekontroloval, miminko se narodilo v 37.tt a bylo už pozdě,bylo mrtvé-i takto to někdy končí...Toxo už nikdy nemůžu dostat.
Na toxo vám náběry sami lékaři neudělají, snad jen když to budete vyžadovat.

Před 9.měsíci se nám narodil zdravý chlapeček, jsme moc šťastní:-):-):-)
Mili Daněk
  • 
10.9.2009 15:29:47
Získat toxo v těhotenství je hrozný průšvih. Moji dceři, která žije v Itálii, od počátku těhotenství vtloukala doktorka do hlavy, aby nejedla grilované maso, klobásy a uzeniny vůbec, aby nechytla toxo. V ré době byla těhotná i mioje snacha, která žije v ČR. Té doktor vůbec nic takového neříkjal. A co se nestalo. Dceři dělali v Itálii asi ve 4.měsíci těhotenství test na toxo - negativní, v 7. měsíci (tam je dělají několikrát během těhotenství) znovu - pozitivní!!! Získala v těhotenství toxo! Okamžitě nasadili antibiotika, rozbor plodové vody, v případě nálezu toxo okamžitě vyvolat porod. Dítě by se narodilo poškozené (slepota atd.). Naštěstí byl nález negativní, ale přesto si nikdo neumí představit ty nervy až do porodu a po porodu muselo mimčo okamžitě užívat antibiotika cca 2 měsíce a pořád chodilo na nějaké testy, zkoušky a prohlídky, jestli je všechno v pořádku a konečně asi v 1/2 roce byl závěr, že je úplně všechno jak má být. A teď bych měla dotaz na nějakého lékaře - jak často v těhotenství se u nás provádí testy na toxo? Protože nebýt druhého testu, tak se v žádném případě dceři nenarodilo zdravé, ale postižené miminko!!!
vlastík
  • 
9.8.2009 11:40:32
Je mi 38 let,touto chorobou jsem onemocněl ve dvanáctem roku života.K zjištění nemoci vedla dlouha cesta,lekaři nemohli po všech možných vyšetřeních zjistit,co mi schází.Mé příznaky se projevovaly v dlohodobě zvýšené těl.teplotě cca 37,5 "C a zvetšení limf. uzlin v podpaždí po dobu 3 měs. před započ.léčby a 1 rok v době lečení.Po léčbě bylo oznámeno mé matce,že hodnoty v krvi jsou již stabilizovány /titr/ a jsem přeléčen.Od té doby jsem nebyl na žádné kontrole,potíže nemám,přesto by mě zajímalo,zdali se toto onemocnění může opět vrátit.Je nutné chodit na občasné kontroly?Kdo může poradit,popř.se podělit o podobné zážitky s touto nemocí,nechť mě prosím napíše na mou E-mailovou adresu.Děkuji předem na všechny odpovědi. Vlastík
Michaela
  • 
15.4.2009 21:40:38
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda můžu dostat toxo či něco jiného z kuřecí omáčky? Možná je to hloupý dotaz, ale mám strach ze všeho co může ohrozit mimi. Dělala jsem omáčku, klasický kuře na paprice a když jsem ji dodělala všimla jsem si, že maso nebylo dovařené. To jsem tam nedala. Ale nevím, jak je to s tou omáčkou? Jestli když se vařila, tak je to ok. Moc děkuji za odpověď.
amanvireja 94029
3.3.2009 9:44:42
přidávám se k tobě kriegr, jsem v 8 měsící těhotenství a máme doma kotě 4měsíční, konzultova jsem toxo i s veterinářem, ten mě utvrdil v tom,že opravdu člověk toxo dostane dříve ze sirového masa než od kočky. Pracuje také pro ZOO a testovali prý kočky 5let na toxo a za tu dobu se tam oběvila jen 2x a to u jedné kočky tu přeléčili a už nikdy víc tam nebyla.A ještě něco s trusu se můžete nakazit až je starší 24h, takže jestli čistíte záchůdek pravidelně nejlépe hned po vykakání kočky nic by se němělo stát,samozřejmě hygiena je samozřejmostí~x~
michaELAela 82790
23.9.2008 12:34:58
Ahoj mě v těhotenství tak yzjistili toxo,podle výsledků se jednalo o starší infekt,takže miminku nic nehrozilo,ale já jsem vůbec nikdy nezaznamenala žádné příznaky.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 376  [Dalších 216 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.