| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Topení a energie

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6124  [Dalších 6044 >>]
Hanka 75 76332
29.10.2023 21:12:29
Krbová kamna - myslela jsem, že dotace na výměnu topení na pevná paliva je tu proto, že takto topit již nelze /nebude možno/, nebo krbová kamna jsou něco co mi "uniklo" ?

Zní to zajímavě a líbilo by se mít v domě "živý" oheň, pokud by to bylo i funkční, že to vytopí podlahové topení...
Hanka 75 76332
29.10.2023 21:10:45
Souhlasím, budeme ho potřebovat. Neznáte někoho, kdo by byl spolehlivý a navrhl řešení vytápení domu a ohřev vody a i s ohledem na současné ceny a pravděpodobný vývoj ?

Žžena 83005
29.10.2023 20:30:21
neznámá,
ano, FW dobře vychází ve firmách, kde tu jejich produkci reálně spotřebujou na provoz techniky.
Stáňa * 7932
29.10.2023 19:50:40
Manžel se pracovně zabývá měřením a regulací v teplárenství a FW zatím nechce. Prý dokud se nezvýší efektivita baterií.
A taky prý výkonnost součastných panelů relativně rychle klesá v čase.

Nechávám tomu volný průběh. Máme tepelné čerpadlo vzduch-voda. Příští rok chceme rekonstruovat kuchyň, udělat teplovodní podlahové topení a dát tam krbová kamna. Funkční a pravidelně kontrolovaný komín tam je, takže to bude "jen" investice do těch kamen.

Takže za mě tepelné čerpadlo, podlahové topení a krbová kamna jako alternativní zdroj přitápění.
Ale chce to odborníka, který to vše propočítá.
Jojona 24583
29.10.2023 19:18:17
Ted uz je to nejlepsi do baterek. Ale je to dost penez za uloziste... Cena panelu na strechu je jen mensi cast, nez pak jeste menic, veci na montaz na strechu, baterie, ridic baterek (BMS), stridac ... A nemame to stejne, protoze by se zmenily podminky a tim i smlouva a uz by to nebylo tak vyhodne, jak to mame puvodne. Vcera mi muz rikal, ze je z kazdeho prodaneho (asi watu) poplatek, ze je cena treba 5Kc a z toho je (ci brzy bude, on distributor o tu energii moc nestoji v dobe, kdy ty ji mas, protoze to ma i plno jinych) poplatek 2.50Kc. Talze tvuj prijem je jen 1.50 Kc... A ted nevim. jestli uz to plati pro vsechny (najdi si to), ale syn rikal, ze ted o odberu do site necim rozhoduje pouze distributor, jestli od tebe vezme a kolik a kdy a jestli vubec. Tykalo se to vetsi fotovoltaiky na vyrobni hale. To jsou duvody, proc se ted o baterkach vic mluvi a vic se to dela.
Mame pod zeleninovymi zahony a travnikem v asi 1.5 metrech a niceho jsem si nevsimla. Jsme ve velmi teple oblastni. Taky jsem se toho obavala a kdyby jsme o tom nedavno nemluvili doma, tak jsem dokonale zapomnela, ze to tam je.
:-) zaregistrovaná 133043
29.10.2023 18:12:19
Na tohle je nutný projekt. Spočítá spotřebu a tepelné ztráty, zhodnotí celý systém vytápění.
neznámá 91073
29.10.2023 16:30:49
Určitě záleží i na životním stylu.
Nás je hodně a jsme doma. Nikdy se nestane, že by byl prázdný dům.
Pračka jede nepřetržitě, myčka dvakrát až třikrát denně. Denně se vaří a peče + televize a jiné obrazovky. V letních měsících FW nahřívá vodu.
Elektřinou netopíme a v zimě vodu nahřívá kotel.
Nám se FW hodně vyplatí.

Uvažujeme ještě nad solárním ohřevem vody, ale lée se jeví dokoupit články a baterie do stávající FW.

Brácha má domácí výrobu sýrů a uzenin, je to jeho velký koníček. Takže obří průmyslový robot, chlaďáky atd. A čtyři děti k tomu. Ten je také FW nadšený.

Sedací soupravy od českých ověřených obchodů na Favi.cz
Termix 105545
29.10.2023 15:34:15
S čerpadlem jsme velmi spokojení, máme AC Heating, venkovní jednotku máme Toshibu. Je to tiché. FW máme normálně v kombinaci s elektřinou od dodavatele. V létě jsme úplně soběstačni, v zimě ne, ale ve výsledku nás vytápění, ohřev vody a spotřeba elektřiny moc nestojí.
Žžena 83005
29.10.2023 14:13:17
neznámá,
já sleduju spotřebu elektřiny průběžně a zrovna v měsících, kdy by nám FW elektřinu pokryla, je naše spotřeba docela zanedbatelná.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 6124  [Dalších 6044 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.