| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : LMD a hyperaktivita

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 15926  [Dalších 15886 >>]
Pole levandulové 23006
5.3.2020 17:54:16
Greto, já osobně ADHD nemám, jsem částečně impulzivní, ale zbytek na mne nesedí. U manžela je to možná hraniční. ALE - obě naše děti mají, syn ADHD s převahou impulzivity, dcera ADD.
Na zjištění u dcery Kat bych doporučila oslovit PPP, kde jí udělají testy. Vzhledem k tomu, že mají dost plno, tak bych doporučila placenou službu. Nevím, zda jste z Prahy, ale tam bych mohla doporučit velmi příjemnou paní doktorku, která má sama syna s ADD /už dospělého/ a nedávno jsem zjistila, že krom působeni v PPP v Praze 6, má i soukromou praxi. Je to PhDr Irena Kitzberger Vlachynská, google ti jí najde v Praze 5 v Košířích, cenu ani možnosti osobně nevím, my jí známe z té PPP. Nebo stejnou službu za peníze nabízi soukromá PPP Step, tu jsme s dcerou využili, když bylo potřeba urychleně obnovit zprávu do školy a v neplacené měli dlouhý termín. Za vyšetření jsme platili 2 tisíce.
Pruhovaná 64704
5.3.2020 17:03:32
Tak snad s někým, kdo ovládá diagnostiku, třeba v některé dobré ped.psych
poradně... Proč ne?

Vranice 21600
5.3.2020 16:55:21
Valkýro, mám zkušenost přesně opačnou, kdy poradna gympl doporučila, na rozdíl od některých učitelek ze ZŠ. Syn sice ještě maturitu nemá, ale je na gymplu spokojen, škola ho baví. Na základce míval 5-6 dvojek na posledních vysvědčeních.
Pam-pela 97353
5.3.2020 16:53:51
Valkýro, protože jsi nevypnula ten program.
Kdybychom si představili mysl jako superpočítač, pak jsou v ní stejně jako v PC nahrány programy...o některých víme, o některých ne. Ty, o kterých nevíme, nás ovlivňují (nevědomky) mnohem víc, než ty vědomé.
některé jsou asi "od narození", některé získané třeba z rodiny, zkušeností (třeba..stejně mě každý chlap jen využije a opustí, strach z řízení auta po nehodě a tak...).
A pokud tam ty programy jsou a jsou jich tam stovky, ovlivňují nás tak, že pokud jsme na křižovatce v rozhodnutí třeba, v reakci, vždycky nakonec zareagujeme podle zaběhlého programu...a pak se točíme v kruzích, pořád stejných.
Tak je zkus objevit...i v rodině jich najdeš dost, jsou často nahraný v celých egeneracích žen (byť se i mohou projevovat jako pravý opak tvého jednání).
Monty 129940
5.3.2020 16:52:40
Val,
naprosto chápu. Synovi v PPP doporučili nějakou potravinářskou průmyslovku, protože na gympl chodí samé nabiflované a nadrilované děti, který se furt učí. Pak v devítce, když tam měli jít se školou ohledně výběru povolání, tak radši ani nešel, protože nechtěl slyšet, že má jít někam na učňák. ~;) Vtipný na tom bylo, že když to vysvětloval doma, proč nejde, tak řekl manžel, že on tam v devítce nešel z úplně stejného důvodu. ~t~
Pam-pela 97353
5.3.2020 16:37:18
Valkýro, víš co...možná by sis už konečně měla dovolit mít se hezky!
Říct si, že si fakt zasloužíš mít se hezky, šťastně, na nic nečekat a udělat to.
Převrátit list...rozhodnout se žít to hezký. Někdy to zázračně pomůže, když to člověk fakt udělá ~x~ z hloubi duše :)

Uvnitř "podvědomí" nás ovládají programy, mnoho z nás tam má nahrán program sebedestrukce, sebesabotáže, toho, že si nezaslouží...a je třeba je "vypnout" - když se to podaří a podaří se udržet je vypnuté, změní se ledacos.
Prvotní je ty programy prokouknout, vidět, jak jednají "za mě". :-)
Monty 129940
5.3.2020 16:33:36
No, u nás nastala situace, kdy syn toužil po konzultaci s psychologem, neboť se domníval, že jako jeho matka nejsem dostatečně objektivní. Když pak od něj přišel a já se ho ptala, co mu řekl, odpověděl: "To samý co ty."

Ono obecně dospívání je snad nejtěžší období v životě, a psycholog je na vykecání se a poskytnutí řekněme nezaujatého názoru v tomhle věku dobrá volba, rozhodně bych teenagera směřovala spíš ke klinickému psychologovi než do PPP. Tam jsou obecně zaměření na úplně jiný typ problémů než na hledání sebe sama. Ale musí to být rozhodnutí dítěte samotného, ne že ho tam strká rodič proti jeho vůli.
Pam-pela 97353
5.3.2020 16:21:37
Kat, ale jo, to úplně chápu...a i to znám - moje dcerka taky chtěla chodit chvíli k psycholožce, sehnali jsme ji hodně rychle, dokonce normálně na pojiš´tovnu, byla tam asi 6x, utřídila si určité věci, slyšela úplně cizí názor cizího člověka a bylo to fajn.
Ona se teda hlavně potřebovala vypovídat, myslím dceru, psycholožka to nakonec shrnula...a bylo to fajn. Po půlroce to přestala potřebovat.

Ale ta psycholožka jen doplnila to všechno, co jsem psala předtím, spoustu věcí si našla sama, spoustu věcí "prostudovala"...ale tahle dcerka je vstřícná k povídání, k "probírání", ke svěřování, strávila jsem s ní opravdu stovky hodin...a nakonec je to taková moje mladší kamarádka ~s~. Dospěla pak hrozně rychle. teď je jí 20.

A procházela různými výkyvy...a průšvihy, většinu z nich jsem tu postupně psala...byl to děs...ale taky věděla, že má velkou oporu, že ji máme rádi. prošla i fází sebepoškozování, nebylo to úplně hezké období.
Ale zas to stálo ve finále za to!


Druhá dcera zas byla silně nesdílná, tam to bylo všechno mnohem těžší.
Je fajn, když teenageři mluví, chtějí se svěřovat, bavit, diskutovat, hledat...poznávat. A Poznat, jak funguje náš vlastní systém (může odlišně než ten rodičovský, a to děti taky mate) je podle mne super. ~x~

K_at 121378
5.3.2020 16:12:28
Pampelo, je jí 14. Určitý zmatky a výkyvy k tomu patří. A ona o tom mluví sama. Evidentně potřebuje ONA nějakej názor na něco.
K_at 121378
5.3.2020 16:10:33
Greto 🤣 hele, máš to náročný. Myslím, že tvá slečna bude pedagogická výzva.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 15926  [Dalších 15886 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.