Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Hankie+3 | 11120 |
15.6.2007 20:05:13
Ahoj holky,
omlouvám se za mlčenlivost, ne že bych na vás a oblovky zanevřela, ale měli jsme návštěvu a s tím spojené fofry, tak jsem se nějak nedostala k počítači... Radost ze šnečků obrovská, Honza je pořád sleduje, sbírá lžičkou hovínka, hledá, co by jim tak dobrého snesl... no a taky je nosí na ruce. A dnes mu to právě nevyšlo - jedna z oblovek (druhá se zahrabala do země) mu z ruky spadla na dřevěnou komodu, asi z výšky 25 cm a má rozbitou ulitu. Není nahatá, ulitu má na sobě pořád, ale je prostě rozbitá :-( Co s ní? Přežije to a ulita jí nějak sroste, když bude pořádně hoblovat sépiovou kost a nebo už máme shánět náhradnici?? Jo, a moc děkuju za odkaz na ruské stránky, díky nim jsem naši oblovečku identifikovala jako "achatina immaculata", soudím teda podle tohohle obrázku, ta naše připomíná obrázkového mimouše. |
Káťa,2 kluci | 2562 |
14.6.2007 11:41:40
Oni se rozkoukaj :o))
|
modrej obláček | 21863 |
14.6.2007 10:54:10
Jeee, tak to gratulujuuu! Doufám, že jednou budem mít taky mimča:))
U nás je to už lepší, jak jsem je tu večer pomluvila, tak v noci až snad do teď lezou:))) |
Káťa,2 kluci | 2562 |
14.6.2007 10:51:57
Naši šneci snesli vajíčka!!! Takže kdyby se tady našel nějaký zájemce, budou miminka!!!!
|
Káťa,2 kluci | 2562 |
14.6.2007 0:39:24
třeba to je jen změnou prostředí, potřebují se aklimatizovat....
|
modrej obláček | 21863 |
13.6.2007 11:19:34
Káťo,
já je kropím i večer a stejně nic:/ Včera jsem je nechala a kromě jednoho, co lezl i chvíli ráno, tak chrápaly. Jídlo nejedly, jeden je zahrabanej v hlíně, pořád na stejným místě, tak vím, že se nehnul. Kropím, krmím, na světle jsou, nevím, co bych mohla dělat blbě |
Káťa,2 kluci | 2562 |
13.6.2007 8:56:18
Já jsem zde :o))) Včera jsem byla na "oblovčím" výletu, tj. dva naše loňské mimouše jsme vezla kamarádce do Brna.
Zkus ty stránky, na kterém jsem sem dala odkaz - je to docela zajímavé, i když já je zatím prolítla jen zběžně. Co se týče aktivity - oblovky jsou spíše noční, ale pak mají taková aktivnější období (aspoň jak jsem to vysledovala) - tedy za předpokladu vhodných podmínek. Zkus je večer postříkat rozpračovačem, to je třeba "nabudí". Naše teď lezou i značnou část dne - myslím, že je to dáno tím, že je teplo. Ale mrňata určitě víc spí - jako všechna mláďata - na druhou stranu mi první rok šneci nezimovali (asi potřebovali jíst a růst) a druhou zimu už oba nějakou chvíli zavíčkovaný spali. |
modrej obláček | 21863 |
12.6.2007 21:55:02
No kde všici jste?:)))))
Holky, jak akční jsou vaše oblovky? Ty naše vidím ráno lézt, pak si zalezou a celej den chrápou. Teď jsem je ani nijak nebudila a spí pořád:/ Ani najíst se ještě nebyli. Včera jsem je na véču budila, tak jsem je večer aspoň viděla:))))) Ale dneska jsem je nechala a nic, je to normální? |
modrej obláček | 21863 |
12.6.2007 10:51:03
Holky,
znáte nějaký stránky o oblovkách? Já znám jen oblovka.wz.cz nic víc:/ |
Káťa,2 kluci | 2562 |
11.6.2007 15:24:27
Dneska se mi na můj inzerát ozval pán -nabízí jinak zbarvené varianty achatin - ale chce docela dost peněz, za drahouška s 8cm ulitou 100-200 Kč - podle zabarvení....
ale dal mi odkaz na zajímavý stránky, kde jsou jednotlivé druhy achatin a další info...je to zde www.achatina.ru nelekejte se azbuky (já se lekla)a klikněte na angličtinu... :o)) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.