| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Šnek

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 266  [Dalších 46 >>]
Hankie+3 11120
15.6.2007 20:05:13
Ahoj holky,
omlouvám se za mlčenlivost, ne že bych na vás a oblovky zanevřela, ale měli jsme návštěvu a s tím spojené fofry, tak jsem se nějak nedostala k počítači...

Radost ze šnečků obrovská, Honza je pořád sleduje, sbírá lžičkou hovínka, hledá, co by jim tak dobrého snesl... no a taky je nosí na ruce.

A dnes mu to právě nevyšlo - jedna z oblovek (druhá se zahrabala do země) mu z ruky spadla na dřevěnou komodu, asi z výšky 25 cm a má rozbitou ulitu. Není nahatá, ulitu má na sobě pořád, ale je prostě rozbitá :-( Co s ní? Přežije to a ulita jí nějak sroste, když bude pořádně hoblovat sépiovou kost a nebo už máme shánět náhradnici??

Jo, a moc děkuju za odkaz na ruské stránky, díky nim jsem naši oblovečku identifikovala jako "achatina immaculata", soudím teda podle tohohle obrázku, ta naše připomíná obrázkového mimouše.

modrej obláček 21863
14.6.2007 10:54:10
Jeee, tak to gratulujuuu! Doufám, že jednou budem mít taky mimča:))

U nás je to už lepší, jak jsem je tu večer pomluvila, tak v noci až snad do teď lezou:)))
Káťa,2 kluci 2562
14.6.2007 10:51:57
Naši šneci snesli vajíčka!!! Takže kdyby se tady našel nějaký zájemce, budou miminka!!!!
Káťa,2 kluci 2562
14.6.2007 0:39:24
třeba to je jen změnou prostředí, potřebují se aklimatizovat....
modrej obláček 21863
13.6.2007 11:19:34
Káťo,

já je kropím i večer a stejně nic:/ Včera jsem je nechala a kromě jednoho, co lezl i chvíli ráno, tak chrápaly. Jídlo nejedly, jeden je zahrabanej v hlíně, pořád na stejným místě, tak vím, že se nehnul. Kropím, krmím, na světle jsou, nevím, co bych mohla dělat blbě
Káťa,2 kluci 2562
13.6.2007 8:56:18
Já jsem zde :o))) Včera jsem byla na "oblovčím" výletu, tj. dva naše loňské mimouše jsme vezla kamarádce do Brna.
Zkus ty stránky, na kterém jsem sem dala odkaz - je to docela zajímavé, i když já je zatím prolítla jen zběžně.

Co se týče aktivity - oblovky jsou spíše noční, ale pak mají taková aktivnější období (aspoň jak jsem to vysledovala) - tedy za předpokladu vhodných podmínek. Zkus je večer postříkat rozpračovačem, to je třeba "nabudí".
Naše teď lezou i značnou část dne - myslím, že je to dáno tím, že je teplo. Ale mrňata určitě víc spí - jako všechna mláďata - na druhou stranu mi první rok šneci nezimovali (asi potřebovali jíst a růst) a druhou zimu už oba nějakou chvíli zavíčkovaný spali.
modrej obláček 21863
12.6.2007 21:55:02
No kde všici jste?:)))))
Holky, jak akční jsou vaše oblovky? Ty naše vidím ráno lézt, pak si zalezou a celej den chrápou. Teď jsem je ani nijak nebudila a spí pořád:/ Ani najíst se ještě nebyli. Včera jsem je na véču budila, tak jsem je večer aspoň viděla:))))) Ale dneska jsem je nechala a nic, je to normální?
modrej obláček 21863
12.6.2007 10:51:03
Holky,

znáte nějaký stránky o oblovkách? Já znám jen oblovka.wz.cz nic víc:/
Káťa,2 kluci 2562
11.6.2007 15:24:27
Dneska se mi na můj inzerát ozval pán -nabízí jinak zbarvené varianty achatin - ale chce docela dost peněz, za drahouška s 8cm ulitou 100-200 Kč - podle zabarvení....

ale dal mi odkaz na zajímavý stránky, kde jsou jednotlivé druhy achatin a další info...je to zde
www.achatina.ru
nelekejte se azbuky (já se lekla)a klikněte na angličtinu... :o))
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 266  [Dalších 46 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.