| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Králík

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1632  [Dalších 1602 >>]
77kraska 132593
2.6.2024 11:31:17
Koprivo, ale tedy bych rekla, ze to je jedno, ze je kupujici spotrebitel, chce mit luxusniho kralika na zavody, tak ma holt slozitou smlouvu, no

prece nejde rict, ze spotrebitel ma mit samy prava a zadny povinnosti

spotrebitel ma byt chranen treba tak, ze nesmi mit nejaky neprimereny smluvni pokuty nebo nekolikrat smluvni pokutu za stejny poruseni smlouvy apod. ....tady jde tezko vybalancovat prava/povinnosti prodavajiciho a kupujiciho, co by mel ten prodavajici jeste po predani kralika poskytovat? poskytnul sveho krasneho kralika ze spickoveho chovu, tak co jeste? jiste ho to stalo usili, aby sehnal sve samici samecka k pareni a pak vypiplal male kralicky atd.
Kopřiva Dvoudomá 34182
2.6.2024 10:26:29
Mně to přišlo vtipný. Černej humor, no.
Kopřiva Dvoudomá 34182
2.6.2024 10:22:40
Papír snese všechno.
Dotyčná prodává zvířata pro zisk jako podnikatel?
V tom případě bych řekla, že kupující byl spotřebitel, nelze ho takto asymetricky zatěžovat v rámci kupní smlouvy a je to celý neplatný, a ukázala bych prostředníček.

Co všecko lidi nepodepíšou, tyjo.
magrata1 95172
2.6.2024 10:14:31
Matullo, Našim koťatům nic neděláme, že si MM dělal srandu, je pro tebe určitě známkou primitivity, zato velmi sofistikované a ušlechtilé je zachraňování koťat, které stejně chcípnou. Hlavně, když na tom vydělá veterinář desetitisíce. Mně daleko horší připadají činy, než poznámka slovní. Hlavně když už v rodině máme zkušenost se dvěma takto "zachráněnými" kočkami. Jedna pošla, dcera za ni vyplázla minimálně 15 tis. za léčbu, myslím, že všechno nepřiznala. Je studentka, vydělává si brigádami, my taky nejsme multimilionáři, MM je v ID po úrazu. Ségra je nevidomá od dětství, takže taktéž ID. Ta neřekne, kolik dala za léčbu, každopádně, aby kočka žila, musí jí doživotně 2x denně ve stejný čas píchat injekce. Jak dlouho při této péči vydrží, netuší nikdo.
Považuji za neetické, že takovým lidem ty chcípáky v útulku dají. A jó, to je proimitivní názor vesnického burana, outlocit měšťanů je jinde, že áno, ti zakládají tyhle útulky:-©
Dari79 114243
2.6.2024 8:59:32
Obecně - smysl smlouvy by měl být "nadřazený" textu

Tj. je-li smyslem smlouvy zajistit, aby bylo o králíka dobře postaráno a je-li to teda nějaké "závodní plemeno", aby z něj nebyl "gaučák zavřený celý den v kleci", pak v pořádku.

Ale nemůže být smyslem smlouvy limitace osobního života nového vlastníka, zasahování do něj, absolutní kontrola původní majitelkou atd. Tj. králíka hlídá třetí osoba a klidně se u toho i vyfotí - naprosto OK.

Stejně tak bývá v pořádku nárok na jedno mládě, to bývají častá smluvní ujednání, zvláště u zvířat s průkazem původu (jestli to jsou králíci, to nevím, s tím jsem se fakt nesetkala - ale u štěňat, "značkových" koček nebo hříbat, zcela běžné).

Stejně jako povinnost kastrovat nebo naopak dodržovat "křížící kritéria", u zvířat, kde jsou běžné, u koní se běžně pak dělají testy DNA atd. Jak to mají králíci, to nevím... Ani to, jestli tenhle králík případně mezi tu "šlechtu" patří.

Dari79 114243
2.6.2024 7:42:54
O králíka fakt zatím ne, ale spory třeba mezi chovateli koní, ty jsou fakt drsné.

Oni jsou jak prdlí...

Proti emocím zdravý rozum nefunguje. Ten kůň je můj ---- ten kůň je můj ---- ne můj ---- ne můj

(jo a vždycky jsou to ženský ~t~ ~t~ ~t~ )
Matulla 1193
2.6.2024 7:41:27
magrata1: typické kydy vesnického primitiva :-©
Dari79 114243
2.6.2024 7:40:55
Takové smlouvy jsem četla už mockrát, ale i když rozumím "motivaci" prodávající (předávajího), považuju je za principiálně nesmysl.

Nijak neumenšuju potřebu chovatele-spolku mít "jistotu", že se zvíře dostane do dobrých rukou. Osobně jsem věnovala 1 vlastní kotě jen 1x, bylo to těžké, obrečela jsem to. Ale razím druhou zásadu, vybírej předem, pak zavři oči...

Pokud sami nepošlou fotku, tak je nijak nebuzeruju.

Osobně jsem v životě dostala kotě mnohokrát a nikdy se nikdo z dárců nezajímal. Při představě, že bych měla hlásit změnu bydliště či (proti své vůli) trpět cizí návštěvy, mám osypky.

Máš-li podezření, že se ti lidé nebudou dobře starat, tak jim to zvíře prostě nedávej, ne? Drtivá většina lidí je přece v tomhle ohledu slušná, zvíře si pořizují proto, že ho chtějí a chtějí se o něj starat, mít ho rádi, mazlíkovat se s ním...

Chovatel, s takovou smlouvou, ať jde do píp...

Právně - na jednu stranu je zásada, smlouvy se mají dodržovat, na druhou obecná nesmyslnost takových ujednání... Výsledek nejde předjímat. Osobně - být soudcem - byla bych na straně toho kupujícího, kromě případů, kdy by fakt šlo o týrání. KDyby taková chovatelka podala žalobu, že chce vrátit králíka, protože na nějakých závodech ho vedla kamarádka a ne kupující, poslala bych ji do píp velice rychle. To je tak absurdní, až to bolí. A ještě by dostala lehkou přednášku o tom, k čemu slouží soudy...
To je na podobný úrovni, jako kdyby někdo žaloval škodu, protože si soused z jeho stromu utrhl 20 třešní...

Slečně bych vysvětlila, že je to mnohem víc škola života - a) aby pořádně četla, než něco podepíše b) aby pochopila, že ve světě jsou lidi různí a že opravdu občas může narazit na někoho, kdo ji bude buzerovat kvůli hovadinám (a že když jim dá "zbraň" - rozuměj podepíše smlouvu, tak si situaci zhorší c) aby to řekla rodičům, od kterých bych očekávala, že si prodávající "srovnají" - tj. vymezí se vůči ní dostatečně asertivně důrazným způsobem, po pravdě - bude-li to píp hodně velká, hodila bych po ní králíka a dcerce pořídila jiného od někoho normálního.

ivaxx 44192
1.6.2024 23:26:25
A v případě oslovení králíka přezdívkou a nikoli všemi tituly, nutno sepsat písemnou omluvu a doručit ji jednak králíkovi do klece a jednak původní chovatelce, jinak bude majiteli uložena pokuta ve správním řízení ve výši 10 balíků slámy a 10 kila mrkve.

Fakt není apríl?

U nás doma vždy u králíků platilo jen jediné pravidlo - nepojmenovávat a nepojmenovávat - jinak se králík špatně nakládá na talíř.
77kraska 132593
1.6.2024 23:06:37
horsi je, kdyz se domluvi deti mezi sebou, ze si daruji zvire...u nas takhle holky, kdyz jim bylo asi 14 let, domluvily, ze jedna doveze od babicky z vesnice kotatko druhe holce, ta ovsem nemela souhlas rodicu a rodice se to dozvedeli, az kdyz bylo kotatko v Praze a urcite ho nechteli....a pak se resilo, co s kotetem, tak skoncilo u nas, kteri jsme s tim nemeli nic spolecneho (ale u nas doma se vyskytla alergie, takze jsme ho pak darovali slusne rodine na vesnici)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1632  [Dalších 1602 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.