Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Scarlett O´Hara | 142303 |
1.6.2024 23:01:06
u nás to dodržují, i u těch křečků. Přijde mi to správný, nemyslím si, že je OK prodávat zvířata dětem
|
magrata1 | 95172 |
1.6.2024 22:58:14
Synovcova přítelkyně se tak rozplývala, že by chtěla zachránit nějaké ubohé koťátko, třeba bez ocásku nebo bez očička. MM na to: "Řekni, co chceš, to se dá snadno zařídit. Máme ještě 3 nezadané."
|
77kraska | 132593 |
1.6.2024 22:56:17
Scarlett, to jsem asi nevedela, ze nejde prodat zvire nekomu pod 15 let bez souhlasu rodice....myslim, ze dceri urcite prodali krecky, kdyz byla jeste na ZS, urcite nekolikrat, normalni kamenny obchod - Pet Center apod.
no ja se nedivim, ze mas takovou smlouvu, mne by taky nebylo jedno, co se stane s potomky meho zvirete |
Scarlett O´Hara | 142303 |
1.6.2024 22:46:53
Sedmi, § 13 odst. 4 zákona č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání
(4) Zvíře v zájmovém chovu nesmí být prodáno nebo darováno osobě a) mladší 15 let bez souhlasu jejích rodičů nebo jiné osoby mající k uvedené osobě mladší 15 let rodičovskou odpovědnost, b) jíž byla pravomocným rozhodnutím soudu omezena svéprávnost, bez souhlasu jejího opatrovníka. Jinak já jako chovatel mám ve smlouvě taky takové libůstky, jako že mi majitelé musí hlásit zdravotní stav, změnu bydliště, umožnit návštěvu ... Ono když se pár měsíců bojíte o mamku, pak dva měsíce spíte s miminama, tak k nim přilnete a chcete, aby se měli co nejlíp a věděli jste o nich. |
Muumi | 41406 |
1.6.2024 22:14:42
To mně sice taky, ale jednak by to musel posoudit soud (a tuším, že by to muselo být něco mnohem "horšího"), jednak mi zejména přijde v rozporu se zdravým rozumem něco takového podepsat. Chtít paní majitelka může leccos. Ale pak se musí najít někdo, kdo s tím bude souhlasit.
|
Alena | 129302 |
1.6.2024 22:01:15
Mne teda napady "vtrhnu k vam kdykoli se mi zlibi" ci "odevzdate mi mlade nebo mi za nej poslete penize" tedy v rozporu s dobrymi mravy prijdou :)
|
77kraska | 132593 |
1.6.2024 21:53:18
kachna, nezletily muze cinit pravni jednani, ktere odpovidaji jeho rozumove vyspelosti....takze trilety si muze koupit lizatko, desetilety si muze koupit hracku, patnactilety treba boty apod.
tady sedmacka podle mne by si mohla koupit kralika, ale asi bych nerekla, ze muze podepsat takhe slozitou smlouvu, kde se zavazuje ke vselijakym povinnostem a taky mozna ke smluvnim pokutam, nevim, jeste jsem to necetla a nebudu na to mit par dni cas |
Rodinová | 140078 |
1.6.2024 21:44:22
A ja si myslim, ze je to vymahatelny, strany si dohodly…
Ale teda je to drsny, lidi si vymyslej kraviny |
Muumi | 41406 |
1.6.2024 21:41:06
Tak podle občanského zákoníku máš ale značnou volnost v tom, co si smluvní strany sjednají. Pokud to není v rozporu s dobrými mravy atd. Prostě takové ty obecné podmínky. Že smlouva nebyla uzavřena v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek... Tak když se mi to nelíbí, tak nepodepisuju, protože protistrana to může vymáhat. Že jsou některé chovatelky padlé na hlavu, to je druhá věc.
|
Alena | 129302 |
1.6.2024 21:04:50
Ale vecne bremeno na doziti stare osoby take nevnimam jako podobne. Ty si prece nediktujes, kdo a jak smi s vymenkarem hovorit, jakou barvou si muzete vymalovat, a ze mate predem ohlasit vymenu oken. A kdyz to nedodrzis, tak ti dum odeberou. Vzdyt v ty smlouve jsou zjevne hovadiny, to asi pravnik nevidel.
podobný problem resi tenhle clanek (do jake miry ma pravdu tezko rict, v diskuzi se to zpochybnuje) https://www.mesec.cz/clanky/zvire-vam-prodame-ale-podepiste-ze-bude-jen-v-byte-musite-se-tim-ridit/ |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.