Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
K_at | 121378 |
15.11.2024 16:36:49
Větře, úplně mimo téma, my jsme vlastně přemýšlely i o tom, jaký propastný rozdíl je první den MŠ. Umíš si představit, že přijde prvňák do ZŠ, rodič řekne "od 18 měsíců chodí do školky, je zvyklé, přijdu odpoledne, na shledanou"?
Nebo přijde běžně 20 minut po zavíračce? Nebo zřizovatel řekne "žádné ředitelské volno nebude, mám tady 5 dětí, které potřebují být ve škole či družině. I kdyby bylo 1, otevřete!" Jasně, věk dětí a tak dále. Ale ať se teda už MŠMT rozhodne, co ty školky jsou. |
Markéta | 121171 |
15.11.2024 16:24:50
Trochu se v tom ztracim. Ucitelka poznala, ze diteti nestaci bezna vyuka matiky. Krome toho, ze diteti doda ulohy z vyssi tridy, nic dalsiho delat nemuze, dokud to nema potvrzene z poradny?
|
Vítr z hor | 100046 |
15.11.2024 15:53:48
"To jsem zvědavá, jakou úžasnou podporu dostaneme."
Jakou podporu? Učitelky s VŠ už hledají, kde nechal tesař díru a shánějí jiné zaměstnání a rekvalifikace (bojí se, že až budou připojeny MŠ k ZŠ, základky odsají peníze na odměny a učitelky ve školkách i s VŠ budou mít míň než prodavačky v Lídlu). Ty co zbydou, budou učit k tomu všemu ještě angličtinu Příhoda: Kdysi jsem se pokoušela umístit dítě s DS a těžkou MR a mnoha přidruženými diagnózami vč. toho, že dítě potřebovalo osobního asistenta, neboť nebylo schopno bez pomoci ani udržet hlavičku vzpříma (celé dny trávilo na kočárku, protože nemohlo ani chodit). Podle MŠMT mohlo na přání rodičů klidně do běžné MŠ, vždyť ten asistent... atd. a hlavně inkluze (!). Místní speciální MŠ ho odmítla, neboť mohla přijímat pouze děti, které jsou schopny samy chodit. Vysoce specializovaná MŠ v Praze by ho vzala, ale tam rodiče nechtěli (nemohli?) dojíždět. Tak jo, jak píšeš, hodné tety v běžných narvaných MŠ to zvládnou (tenkrát naštěstí maminka naznala, že to je nereálné). |
Čumča. | 160024 |
15.11.2024 15:46:58
"No a manžel - už je nalomený dosť"
To bylo naprosto jasný, vůbec jsem o vás nepochybovala, jen jste si to potřebovali nechat utříbit. To nabízené doporučení od učitelky bych si nechala vystavit určitě. |
K_at | 121378 |
15.11.2024 15:31:55
Vetře, přesně tak. Hodíme to v plné míře na MŠ. To jsem zvědavá, jakou úžasnou podporu dostaneme.
Minule se poradna vyjádřila, že rodiče musí schválit, zda může PPP doporučit AP k jejich dítěti. A rodiče řekli ne. Dítě s retardací? No problem. Rodiče nikam nechtějí? Nebo nemusí donést zprávu z PPP? Mají se objednat k psychologovi a jim se nechce? No tak nic. Vždyť o nic nejde, ne? Však školka je takové nízkoprahové zařízení, kde se hodné tety o děti postarají. |
kysnutá knedla | 99495 |
15.11.2024 15:22:31
Reagujem strašně neadekvátně tomu, čo mi píšete Vy, ešte som ani všetko neprečítala, sakra. Ale prišiel syn po týždni a zajtra letí preč, tak chcem byť tak trochu k dispozici a asi dúfam, že aspoň niečo si nebude vedieť zbaliť, zaistiť sám a budem počuť “mamííí, nevíš náhodou…”. Skrátka, asi chcem byť ešte niekomu užitočná 😆
No a manžel - už je nalomený dosť, a to som mu prečítala asi len 3-4 příspěvky (od Yuki). Na viac nebol čas. Ale do Prahy sa mu nechce. Tak v pondelok zavolám do Tábora. Učitelka nám sama vcera navrhla, že jej napíše doporučenie. |
Vítr z hor | 100046 |
15.11.2024 15:17:37
Jj, to mě vždycky fascinuje. Je pozoruhodné co si rodiče představují pod výrazy jako "individuální přístup" a "klade důraz na speciální vzdělávací potřeby žáků".
Takhle škola se snažila - a pořád je to málo. Podotýkám, že škola může pouze doporučit návštěvu školského poradenského zařízení, ale místo rodičů tam s dítětem jít nemůže, a když si to rodič nepřeje, nebo jen nepodepíše, tak se škola ani nemá šanci dozvědět, co školské poradenské zařízení zjistilo. O individuální přístup se SNAŽÍ povinně každá škola a taktéž musí respektovat speciální vzdělávací potřeby žáků. Tyto potřeby však vyplynou z dotyčné zprávy školského poradenského zařízení, kam dítě vezmou rodiče (až samozřejmě na nějaké maličkosti, co si může škola naordinovat sama, což taky každá škola ze zákona dělá). No a pak je dobré si představit v reálu tu třídu se 30 žáky, 1 učitelem a rozpočítat si vyučovací hodinu (45 minut) na počet žáko-minut. Nestačí? Tak příklad: V přípravných třídách je 10-16 dětí, děti jsou zde na doporučení školského poradenského zařízení, tedy VYŠETŘENÉ odborníkem, s doporučující zprávou a určenými a popsanými případnými speciálními vzdělávacími potřebami. Často jsou přítomny tzv. hraniční odkladové děti, které by možná tu běžnou první třídu taky daly. Kolektiv je věkově homogenní. V mateřských školách je až 28 dětí, vyšetření a doporučení mají jen nejkřiklavější případy s nejpečlivějšími rodiči, pokud tedy jsou (což v poslední době opravdu jsou). Třídy bývají často heterogenní, tedy věkově namíchané (každý věk má svá specifika, přípravy do takové třídy musí dělat učitelky mnohem komplexněji. Výzkum ukázal, že absolventi přípravných tříd jsou lépe individuálně připraveni na ZŠ a vykazují menší míru školního neúspěchu. Hypotéza, že přípravné třídy jsou účinnou přípravkou na ZŠ s vysokou mírou individualizace vzdělávání a předcházejí školnímu neúspěchu, se potvrdila. MŠMT situaci vyhodnotilo a závěr ministra školství? ZRUŠIT PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY. (Tj. opravdové individualizované vzdělání je sice účinné, ale drahé, tak ho zrušíme, stačí to jenom deklarovat.) |
Rodinová | 140078 |
15.11.2024 15:06:06
Jsem uz psala, at vymysli manzelovi v Praze atraktivni program, urcite by se neco naslo
|
Beat | 107867 |
15.11.2024 15:03:30
Knedli, určitě ji objednej, ať běží termín a jak pojedete se uvidí.. Budete mít čas na to, se rozhodnout. Zda autem, nebo to lze jinak . Žijeme v zemi s hustou dopravní sítí a neříkej mi, ze když jsi dojela ze Spiše do Čech k nám, ze nedojedeš do Tábora či Prahy. Vlakem, busem..
A Rose radí takticky na chlapa, tak to taky můžeš zkusit, když by to nešlo normálně |
Alena | 129302 |
15.11.2024 14:55:24
Poradna nepotrebuje informaci od skoly jakou latku dite zvlada, dite tam jde na vysetreni intelektu. Doporuceni skoly neni potreba.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.