Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(2.9.2004 14:13:21) Myslím si, že článek neříká "přijďte do prodejny té a té a kupte tam to a to", takže mi jako reklama nepřijde. Je to spíše hodnocení po (tuším) roční zkušenosti. Jenom jeden dotaz: proč autorka píše "Když jsem otěhotněla, musela jsem s lítostí kolo načas uklidit do sklepa...." Já jsem jezdila na kole i den před odjezdem do porodnice a den po návrtu opět (to bez dítěte). S dítětem v "klokance" asi od měsíce a jen sedělo tak na sedačce. Pravda mám ji vepředu, takže mi dítě nezíralo do .... Ale kromě vyloženě větrných či mrazivých dní jsem používala kolo denně (i později k cestám do a ze školky). Ahoj Simča
|
Gábina | •
|
(2.9.2004 14:44:32) Super nápad, s tou klokankou. To kdybys sebou flákla, tak jakou tak asi může mít miminko šanci na přežití......
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(2.9.2004 16:23:54) To se mi zdá jako vyložené hazardérství - nejdřív riskovat život dítěte v břiše, pak mimi v klokance...hmmm...viděla jsem taky tatínka na běžkách s dítětem v klokance (mimi tak 2 měsíční), jakpak by asi uřídil případný pád? To by vám nevadilo, kdyby se dítě zranilo?
|
Jitka | •
|
(2.9.2004 21:52:34) Myslim ze, v Holansku by jste s timto nazorem moc neobstaly. Videt maminku na kole s ditetem v klokance a dvema dalsima detma na sedackach neni zadna vyjimka. Ja fakt, ze tady je to cyklistum mnohem vice prispusobene.
|
|
D | •
|
(2.9.2004 21:54:25) Máme úplně stejný vozík a souhlasím s tím, že je to pro dítě pohodlné i zábavné. Nikolce je rok a máme s ním najezdíno přes 500km a je to fakt super. Můžu to jen doporučit!!!
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(3.9.2004 10:40:38) Hmmm, nevím, jezdím na kole skutečně denně, více "provozně" (tedy nákupy, cesty do a z práce, zařizování, na zahrádku, ale na návštěvu ba i na koncerty či do divadla.....) než rekreačně. Na malém městě je to nejrychlejčí možnost pohybu (mnohdy rychlejší, než auto - než vyjedeme ze dvora a než zaparkujeme je to na kole rychlejší..... Na výlety jezdíme také, ale tak 2 - 3x do měsíce. Z kola jsem za posledních 20 let spadla 2x - poprvé práve s 4 letou dcerou na sedačce - one se nějak prudce otočila, zrovna když jsem zatáčela a tím kolo rozkmitala a ono se mi podsmyklo. Malá "ťukla" stranou helmy do země, já měla sedřenou nohu na kterou jsem "brzdila" pád a předloktí na stejné straně. Ona odřená nebyl, jen se lekla. Podruhé jsem spadla s tou menší v bříšku - objížděla jsem pomalu jedoucí auto, které naráz bez blinkru zastvilo a ještě než úplně stálo, tak prudce otevřeli dveře do silnice. Bohužel právě v okamžiku, kdy jsem je předjížděla - jela jsem dost těsně, neboť v protisměru jelo další auto. Já měla odřená obě kolena a obě dlaně, skončila jsem na 4 - a mimísek dopadl dobře. Když jezdím s dítětem na sedačce (s hlemou, malá ukurtovaná) tak mne nikdo hazardérem nenazve, když mám mimíska v klokance tak ano. ale u první jsem nevěděla do 5. měsíce, že jsem těhotná a tak jsem jezdila a vůbec jsem neměla pocit, že riskuji. Vzhledem k tomu, že jezdím cca 300 dní v roce denně, tak těch pádů zase tak moc nebylo. Ono je v podstatě riskantní i vyjít n ulici..... když budu mít mimíska v klokance a někdo do mně vrazí (na kole, ale i v běhu) může mrněti taky ublížít. Naštěstí se nám nic nestalo a holky jsou obě OK - a na kole jezdí už samy (a můžu se zase bát, kdo je sejme při bezohledné jízdě......) S.
|
zdena | •
|
(4.9.2004 12:59:10) Prvni dite jsem vozila v sedacce na nosici, jezdily jsme aspon padesat kilometru denne, mala v tom byla spokojena. Druhe dite je tezce postizene a uz pet let ho vozime ve voziku - ted uz to spis pripomina malou maringotku, malej ma take dvacet kilo, tak je to fuska. Jeste stale si zhluboka oddechnu vzdy, kdyz sjedeme ze silnice, aut se s vozikem bojim mnohem vic nez se sedackou. Ale zas netrnu, ze zacne prset, ze se ochladi, proste maleho zavru a pohoda. Je v tom ohromne spokojeny a my take, jakekoliv prolomeni barier je pro nas balzamem na dusi. Obcas slycham komentare, ze je to trapeni deti, ale ja vim, jak se na vylet vzdy tesi, a dost pochybuji, ze by mu v ustavu nebo doma s nervozni matkou bylo lip.
|
|
Vanda + Matýsek (35.t) | •
|
(16.4.2007 10:23:46) A má snad pro každou nastávající maminku znamenat dítě stop sportovním aktivitám? Rozhodně ne! Závodně běhám, a jelikož jsem tři měsíce o malém nevěděla, uběhl se mnou v 10. týdnu i maratón - za tři a půl hodiny. S přizpůsobením se situaci, samozřejmě ně závodně, běhám či aspoň joggo-chodím stále pro udržení kondice a až se narodí, chci být co nejdříve opět ve formě a na svých časech. Vše je v pohodě, neznám co je to bolest v zádech, nenabrala jsem žádné zbytečné špeky. Nedávno jsem se i na kole projela a skutečně lehce, po rovině, jde to i v osmém měsíci. A když Simča je na kole jak doma, rozhodně to není hazard, a nebezpečí pádu asi takové, jako kdyby s klokankou normálně šla. Je dobře, že výrobci myslí i na ty z nás, které se chceme dále věnovat sportu samy i s celou rodinou a nesmířime se jen s vyvařováním a hlídáním domácího krbu:)
|
|
|
|
Ivana | •
|
(7.9.2004 23:53:09) Ahoj Simčo, co jsi udělala s bříškem, když jsi se posadila na kolo?? :) Já se do něj od pátého měsíce kopala při jízdě na kole kolenama a později bych přes něj ani pořádně nedosáhla na řídítka :). Kolo jsem proto na čas vyměnila za pěší turistiku...
Ivana
|
Svetlana. |
|
(9.9.2004 15:59:41) Hmmm .... ja tiez neviem, co na to povedat. termin mam za 4 dni, brusko nie je moc male a jazdim denne (kratke vzdialenosti, horsky bicykel - ovela lepsia varianta by bol klasicky damsky bicykel). uz som asi predvcera mala tendenciu chodit radsej pesi, ale vydrzalo mi to az jeden den :-)
Vozim dieta v cyklovoziku do "skolky", chodime nakupovat, ... v meste sa pohybujeme takto rychlejsie ako elektricky. Cyklovozik pouzivame asi 2r, nikdy sa mi s nim nic nestalo .. teda raz, ale to som s prazdnym vozikom presla rychlo po krajnici a vzapati sa rychlo otocila (co by som nerobila s dietatom) a vozik sa prevratil, ja som bezpecne zoskocila z bicykla.
a z bicykla som spadala raz, co sa pamatam ... ked som isla velmi velkou rychlostou dolu kopcom s nalozenym nakladom na nosici na jednej cykloture ... to bolo ale velmi nebezpecne, navyse som sa pokusala dost riskantne predbiehat. to uz dnes nerobim :-)
|
|
|
|