Káča, kluk 16 měs. | •
|
(7.9.2004 22:32:32) Gratuluju k Martínkovi i k tomu, že ses vyrovnala s tím, že se ti nesplnilo přání porodit "normálně", a že na Bulovku nenadáváš. Musím ale říct, že když jsem to četla, první co mne napadlo bylo to, že kdyby se přece jen použila medikace hned od začátku, možná na toho císaře nemuselo vůbec dojít... A to, co popisuješ na novorozeneckém (baba s jídlem, stres jestli vše stihneš do vizity...) považuju za horror, jakej bych nerada zažila. Já rodila v Podolí a s něčím podobným jsem se nesetkala.
|
Káča, kluk 16 měs. | •
|
(7.9.2004 22:35:01) omlouvám se :o)
|
Kateřina | •
|
(8.9.2004 8:55:10) tak jsem se dneska dočetla v MfD takovouto věc: v únoru na Bulovce porodila nějaká Ukrajinka, evidentně nelegálka a bez pojištění - a někdo z personálu promptně zavolal na policii, ti si pro ni hned přijeli, odvezli ji k výslechu /podle článku ještě v den porodu/, a dítě pak šlo do kojeneckého ústavu. O matce se nic dalšího neví. Případ řešila kancelář ombudsmana, která požaduje, aby se nic podobného už nikdy nestalo.
Určitě se si řada lidí pomyslí, že nějaké Ukrajinky tady nemají co zadarmo rodit a zneužívat lékařské péče, kterou platíme my všichni. Já si ale myslím, že i v tomto případě by mělo především platit, že žena po porodu si zaslouží klid, ať už je to "platící" pacient nebo ne. A že lékaři už vůbec nemají právo někoho udávat policii. Píšu to při plném vědomí toho, že cizinci nechávají v našich nemocnicích statisícové dluhy - jsem totiž přesvědčená, že v celkovém srovnání patříme k vyspělým zemím s vysokou životní úrovní a trochu soucitu si fakt můžeme dovolit.
|
zahumensky | •
|
(8.9.2004 13:31:18) Len velmi kratko. Clanok v MFD som necital, ale tento pripad sme uz riesili. Hadam tym neporusim lekarske tajomstvo ked poviem, ze spominana pani odisla sama, pretoze dieta chcela dat do adopcie. Porod samozrejme nezaplatila, v CR bola nelegalne. Pocas vybavovania kojeneckeho ustavu pre dieta, sme povinni informovat socialny urad a tam informuju i cudzinecku policiu, aby sa zabezpecila adopcia dietata na Ukrajine, pretoze medzinarodna adopcia zatial pravne nie je mozna. Ziadny zdravotnik neinformoval policiu, neviem co sa v clanku pise, ale pana ombudsmana sme o tom podrobne informovali.
|
Gábina syn 4 roky | •
|
(8.9.2004 15:19:30) Kdyby jste byla v USA, nebo stačí jen v Evropě, v případě , že by jste byla nepojištěná, tak by s Vámi jednali úplně stejně. Poskytnou jen tu nejnutnější péči, porod, a pak nazdar. V lepším případě, by Vám zadrželi pas a chtěli po Vás peníze. A v případě ilegálního pobytu, by Vás rovnou zavřeli, dítě by směřovalo k sociálnímu kurátorovi a do ústavu. Promiňte, ale každý, kdo pobývá někde nelegálně si musí toto uvědomit!!!!!! Jsem tu ilegálně,nepojištěn, tak se mi poskytne jen nejnutnější péče a informují se úřady. Prostě porušuji zákony danné země, tak se se mnou jedná jako se zločincem. Nebo jinak. Péče o pacienta něco stojí a ty peníze, které se vynaloží na nepojištěného, se ukrajují z koláče všech pojištěných. Sorry, tam moje solidarita končí.( Vidím kolik mi strhávají na daních a pojištění)A proč mám doplácet na někoho, kdo nerespektuje zákony? Stačí, že doplácím na ty , co jsou našimi občany. Vždyť tady žije hodně cizinců, i Ukrajinců a ti si pojištění platí, a nebo platí péči hotově a hlavně, jsou tu legálně!
|
Gábina | •
|
(8.9.2004 15:38:17) V případě, že vím, že někdo páchá trestný čin a neoznámím to, tak se sama stávám spolupachatelem. To platí i o lékařích a ilegálech.
|
|
bohunak |
|
(8.9.2004 16:12:58) Gabi,v usa te lekar neuda emigracnimu,pokud jsi tu nelegalne a co se tyka pojisteni,bud si muzes zazadat o statni pojisteni,ktere ti plati porod anebo se da domluvit s lekarem nebo nemocnici na splatkach,pristoupi na to i kdyby jsi mela platit castku napr. $13 000 po 10 dolarech mesicne.
|
|
Iva | •
|
(13.9.2004 14:13:13) No, já jenom že se v tomto případě jednalo jako se zločincem i s tím dítětem, a to se mi nelíbí! Odtrhnout novorozené dítě od matky je zločin, a naproti tomu ten "zločin", co ona spáchala, je vlastně jen porušení uměle vytvořených hranic, nic víc - a kdybyste žili na Ukrajině tak byste asi taky udělali dost pro to abyste mohli odtud vypadnout. Vyslechnout ji mohli klidně o pár dní později a s dítětem u prsu. MMCHD souhlasím s názorem, že i když většina lidí u nás skuhrá jak si špatně žijou, jsou země, kde se tak nemají ani místní boháči, a určitá velkorysost by nám jen prospěla.
|
j.z. | •
|
(14.9.2004 16:34:51) Musim zareagovat este raz. Clanok som si dodatocne precital a cele je to loz a klamstvo. Nase pravne oddelenie uz formuluje zalobu a vydali sme aj stanovisko. S tou pani nikto zle nenakladal, uz len z toho dovodu, ze sme na to nemali cas. Ona sama 24 hodin po porode (hned ako zistila, ze v Ceskej republike nedostava novorodenec automaticky ceske obcianstvo) nemocnicu opustila, a o dieta nejavila zaujem, ponukla ho do adopcie. Nikto na nu policiu nevolal, nikto u nas ju neudal. Nazov clanku je poburujuci, cele je to hnus. I to, ze niekto kalkuluje s vlastnou tehotnostou ako vydieracim prostriedkom. Inak pani uz o dieta nejavi ziadny zaujem, niekde sa stratila, zrejme sa venuje svojmu povolaniu. Z jej strany islo o vypocitavost. Tym, ze sa stazovala ombudsmanovi zrejme ockava, ze medializaciou dosiahne azyl, na ktory nema narok. Dalsia vec, co ma znechutila je, ze nikto z Mladej fronty si nedal tu namahu, aby kontaktoval nase oddelenie, aby sme sa mohli k pripadu vyjadrit. Ombudsmana sme predtym informovali, zrejme on neinformoval svoju asistentku alebo vedome klame. Na zaver jedna kratka uvaha. Dost casto citam v novinach rozne kauzy, osocovania a nazory "investigativnych" zurnalistov. Ak su to rovnake lzi ako v tomto clanku, tak skutocne neviem, kto je vacsi lump, ci autor clanku alebo pachatelia opisovanych skutkov.
|
Jitka | •
|
(14.9.2004 21:18:22) Vážený pane,
dobře to že "je to hnus a svinstvo ... " jsme si přečetli, možná máte i pravdu. Ale co se takhle podepsat? To totiž novináři dělají. Vím, že někdy skutečně nespravedlivě osočují - ovšem co si kolikrát dovolují lékaři! Ještě že máme novináře, kteří na to alespon výjímečně upozorní. Mimochodem, když jsem se nedávno bavila s jistým známým - z Blesku, řekl že se lékařů bojí. Jeho žena totiž opakovaně musí žádat o invalidní důchod. Lékaři mají bohužel moc a mohou mu pěkně zkoplikovat život. Ptala jsem se ho, zda by se trochu nemohlo rozmáznout jak lékaři s prominutím v pracovní době chlastají. Primář z dětského v Krči třeba klidně řídí jednou rukou auto a druhou pije pivo. Známý řekl, že pití lékařů je tak běžné, že už to nikoho ani nezajímá. Jitka
|
j.z. | •
|
(15.9.2004 13:20:44) Pani redaktorka (pan redaktor) v danom clanku nebola podpisana. Mala len nejaku sktradku red (?)
Ja som sa nepodpisal, pretoze som sa podpisal uz v predoslej reakcii, toto som povazoval ako dodatok.
Inak ani vy nie ste podpisana, alebo Jitka je priezvisko ?
Ostatne veci, co uvadzate su len hlupe ohovarania, jeden znamy povedal..., to sa hovori..., na to skutocne nemusim reagovat. Novinar z Blesku pre mna nie je hodnoverna osoba.
Rovnako ako som sa velmi dobre pobavil na tvrdeni, ze lekari z Bulovky vymienaju recepty v lekarni za kozmetiku. Celkom dobry tip: Vianoce sa blizia, obdarim svojich blizkych zubnymi pastami a lubrikacnymi gelmi...
MUDr. Jozef Záhumenský, gynekolog Bulovka.
|
Jitka | •
|
(15.9.2004 21:51:47) Děkuji za odpověd. Na internetu jsem většinou krátce, nečetla jsem ani všechny přispěvky, i nyní ne všemu z Vašeho příspěvku rozumím. mám otázku: Neudělá Bulovka pro své dobré jméno víc, když se místo podávání žaloby (zřejmě) na nějakého pisálka, nesoustředí na své chyby- problémová paní u jídla apod. To mají lidé z Prahy skutečně jezdit do Vrchlabí, tam jsou inteligentní milí lidé. Nikde jsem se nedočetla, že by někdo z Vrchlabí požadoval věci z nočních stolku vsypat dovnitř, zatímco o CAPU to čtu opakovaně, až tomu že tam lékaři takový nesmysl chtějí věřím (není to pravda?- jedna paní povídala?). Když se já naprostý abstinet setkám s lékařem který je v pracovní době cítit pivem, vidím ve zprávách jaké problémy s alkoholem má např. poslanec lékař ... dělám si úsudek. Netvrdím, že co lékař to alkoholik, ale také že pracovník Blesku je automaticky nedůvěryhodný. Vidím spíš konkrétního člověka, jehož žana má invalidní důchod a jedno z jejich dětí se narodilo s postižením. Blesk jsem si ještě nikdy nekoupila
|
j.z. | •
|
(16.9.2004 9:09:22) Dobry den, Vasa posledna odpoved je naozaj k veci a potesila ma. K problematike poriadku na nocnych stolikoch som priamo pisal pani Mirke mailom. Nechcel som to tu rozvadzat a ani reagovat na jej velmi mily prispevok. Od pani Mirky i z toho dalsieho prispevku som sa poprvy krat dozvedel, ze nasa sanitarka sa nechova k pacientkam uplne idealne. Na oddeleni mame knihu priani a staznosti, mame i anonymnu schranku kam mozu klientky pisat svoje navrhy. Najcastejsie sa klientky stazuju na kvalitu a mnozstvo jedla, zial sme proti tomu bezmocni, vedieme vsak rokovania s firmou, aby si mohli klientky priplacat i ine kvalitnejsie jedlo. Na sposob stravovania a chovanie pomocneho personalu na oddeleni sestonedelia sa zatial nestazoval nikto. Povazujeme rodicky a mamicky na nasom oddeleni za nasich hosti a tak sa k nim aj spravame. Zda sa mi uplne prirodzene, ze aj host zachova urcitu uctu k nam a hlavne k ostatnym hostom a bude dodrziavat iste zasady poriadku. Myslim si, ze to nikomu nevadi, skor prekaza sposob, akym to pani sanitarka vyzaduje. Prispevok od pani Mirky som sanitarke dal precitat a myslim si, ze sa to zlepsi. Spomente si prosim na film o Basnikoch, kedy pani upratovacka bola najobletovanejsou osobou. Za ten plat zial nezozenieme nikoho lepsieho a sme radi, ze si vzorne plni svoje pracovne povinnosti. Milo sa ku klientkam chovame my doktori a sestricky, pretoze za to berieme take obrovske peniaze. Navrh, ze ak ju to nebavi, tak nech ide robit nieco sice uz niekolko krat napadol i mna samotneho, ale potom by som musel vydavat obedy a umyvat stolky ja sam. Este jedna veta na zaver, prispevok pani Mirky mi pripada skor pochvalny a dufam, ze sa nemylim. Veci okolo vydaja jedla a umyvania stolikov povazuje za chybu krasy a je rozhodnuta prist k nam znovu. Pre mna je to dobry signal. A je mi jasne, ze stale mame co zlepsovat a budeme sa o to snazit.
|
|
|
Harakalova Helena | •
|
(30.3.2006 20:08:43) Dobry den, pane DOKTORE Preji hodne dalsich uspechu a pevne ,ocelove nervy pri VAsi praci. Ziji trvale v Irske republice a jsem v 23.tydnu tehotna .Verim doktorum mohou -li pomoci pomuzou. Stuj te pri Vasem nazoru ,ale prosim odpustte pani Jitce i ta obycejna pani ma svou skrytou pravdu. p. Harakalova Helena
|
|
|
|
Jitka | •
|
(14.9.2004 21:19:05) Vážený pane,
dobře to že "je to hnus a svinstvo ... " jsme si přečetli, možná máte i pravdu. Ale co se takhle podepsat? To totiž novináři dělají. Vím, že někdy skutečně nespravedlivě osočují - ovšem co si kolikrát dovolují lékaři! Ještě že máme novináře, kteří na to alespon výjímečně upozorní. Mimochodem, když jsem se nedávno bavila s jistým známým - z Blesku, řekl že se lékařů bojí. Jeho žena totiž opakovaně musí žádat o invalidní důchod. Lékaři mají bohužel moc a mohou mu pěkně zkoplikovat život. Ptala jsem se ho, zda by se trochu nemohlo rozmáznout jak lékaři s prominutím v pracovní době chlastají. Primář z dětského v Krči třeba klidně řídí jednou rukou auto a druhou pije pivo. Známý řekl, že pití lékařů je tak běžné, že už to nikoho ani nezajímá. Jitka
|
|
|
|
|
Klára,Matyáš,Anika,Tobias |
|
(10.9.2004 18:45:19) S paní uklízečkou mám podobné zkušenosti z Podolí...když jsem tam ležela téměř šest týdnů na rizikovém oddělení, tak jsme tam s kolegyní na dvoulůžkovém pokoji byli zařízené jak doma...na stolku, knížky, ovoce....a naopak lékaři při vizitě si ze mně dělali srandu, že tam mám podtimní zátiší/ležela jsem tam září, říjen a to už bylo hlavně podzimní ovoce/.... potom po císařském řezu jsem se dostala pro nedostatek lůžek na gynekologické oddělení, kde mně hned sestra vynadala, že mám moc věcí a ať koukám zavolat manžela, ať to odnese. Nějak bohužel nedokázala pochopit, že jsem byla po akutním císařském řezu zcela vyčerpaná, můj syn bojoval na RESu o život a nějak mně celkem nezajímalo, že tam mám obrovskou tašku s věcma, protože jsem v porodnici téměř dva měsíce......no a ta samá sestra nás přesně šikanovala před vizitou, že musíme dát všechno ze stolů i včetně fotek našich nedonošených dětí /leželo nás tam 5/....protě hrůza....mimo to i poporodní péče po císařském řezu byla na tomto oddělení zančně zanedbaná, žádný cvičení, žádný balíček pro miminko, dělali nám i problémy, když jsme chtěli chodit za dětma-např.že bude vizita a my pak čekali celý dopoledne, než se tam vizita mihne..., s kojením jsme chodili pro rady na oddělení šestinedělí/poporodní/......bohužel jsem porodila ve špatnou dobu, kdy bylo Podolí přeplněné a jedna část zavřená....... Ale s rizikovým oddělením, dětskou RES, JIP a K3 mám perfektní zkušenosti a rozhodně půjdu do Podolí znovu...../teda až dostanu odvahu na další těhotenství/
|
|
|
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) |
|
(9.9.2004 12:53:26) Nebudu komentovat ten případ - nic o něm nevím, ale taky si myslim, že v takových případech si soucit můžeme dovolit, obzvlášť, když vůbec netušíme v jaké situaci ta žena byla. To, že daně z velké části padají do černých děr s tim vůbec nesouvisí - ale kdyby místo těch děr padaly na lékařskou péči pro lidi, kteří mají nějaký problém, považovala bych to jedině za plus. Nikdy nevíme, co se může přihodit třeba i nám a našim dětem.
|
|
|
|
|