Zatím moc děkuju za připomínky. Na www.hebammen.at jsem se už podívala a jsem ráda, že je tam na výběr. Známá mi potvrdila, že pokud bych chtěla rodit v Rakousku, měla bych u nich zdarma ubytování, její rodiče mají na vesnici velký dům a je to zrovna blízko jedné PA. Takže uvidíme. A k těm porodům v Holandsku - není to poprvé, co slyším, že pro bezproblémová těhotenství je to tam ideální, ale jakmile je něco vážnějšího, je horší se tam dovolat pomoci než u nás. Na druhou stranu - nikdy jsem neslyšela, že by se v Holandsku choval personál hnusně a byl na těhule sprostý. Jinak doufám, že se zástupci zdravotníků v EU dohodnou a my si budeme moct za zdravotní péčí jezdit tam, kde nám to vyhovuje a ušít si to tak nějak na míru podle svých představ. Naprosto chápu, že holandská těhule s rizikovým těhotenstvím a porodem by třeba vzala radši péči na nějakém špičkovém pracovišti u nás, což by ji vyšlo laciněji. Ale to už bych se zas dostala k tomu, že napřed se veškerý personál musí naučit odpovídajícím způsobem chovat...
Eliška
Předchozí