Ahoj Schamko s koblizkem v brisku,
Ja jsem tady oficialne od prosince. Takze jeste poradne nevim, ale loni jsem stravila sest tydnu se sestrou, ktera tu taky bydli a prozila jsem s ni posledni tydny tehotenstvi a porod.
Ten vek 38 let jsme se ucili v Maatschappij Orientatie, ale je mozny ze jsou to stary informace.
Segra byla na ultrazvuku jednou 7tt, kdyz nebylo srdce zretelne. Pak ne i kdyz o to zadala.
S prvni dcerou byla na rizikovem tehotenstvi v Cechach.{V detstvi mela kvuli prasklemu slepemu strevu dve operace. Takze mela nepruzne bricho a hrozil predcasny porod.} Potom mela dva samovolne potraty a trvala na porodu v nemocnici i kdyz to pry nebylo z lekarskeho hlediska nutne. Takze ji prisel ucet na 800 euro. U porodu jsem byla. Je fakt, ze to bylo super. Rodil ji jeji rodiny lekar, no mely jsme k nemu hodne neduvery. Vzhledem k jeho laksnimu pristupu v dobe tehotenstvi. Segru nemuseli nastrihnout {pet dni po porodu jezdila na kole}. Kdyz ctu co se deje v nekterych ceskych nemocnicich tak to bylo hodne mile. A poporodni pece se mi taky libila, i kdyz jsem z pocatku k tomu mela velkou neduveru.
Pro nas co jsme zvykli, ze od lekare hned na vse dostaneme prasky a jsme posilani po vystreni je tento pristup opravdu prekvapivy. Jinak znanym se ted narodilo dite s Dawnovym syndromem a oni o tom dopredu nevedeli a s tim ultrazvukem to byla taky pravda. Jak uz jsem napsala mne by se libilo tak neco mezi.
Bydlim v Utrechtu.
Schamko 36tt tak to mas za par. Budes rodit doma nebo v nemocnici?
Předchozí