| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Chci rodit v zahraničí, ale jak na to?

Milá Eliško,
zkušenosti se zahraniční porodní asistentkou a s českými lékaři tady na Rodině kdysi v sérii článku dobře popsala pí Johanka Kubaňová - určitě si je najdi :-)
Já jsem rodila své druhé dítě ve Vrchlabí a byla jsem nadmíru spokojená, řekla bych že většinu tvých požadavků splní do puntíku. Nevím, kde žiješ, ale myslím, že do vzdálenosti cca 100-150 km se dá dojet do Vrchlabí přímo k porodu, ale to záleží na tvém pocitu.
Pokud se rozhodneš porodit doma, určitě zkus kontaktovat pí, Štromerovou nebo pí. Königsmarkovou, stačí zase hledat tady na Rodině. Poradí vše: jak se připravit, kde najít porodní asistentku, jaká jsou případná rizika atd.
Držím ti palce!
G.
Ještě pár vět na závěr: Odmítnout muže-lékaře u tvého porodu určitě lze, vždyť i u nás rodí ženy, kterým náboženství nedovoluje mít muže jako lékaře vůbec, horší to asi bude se sanitáři apod. Mediky potkáš jen ve fakultních nemocnicích, ale vždy smí být přítomni jen s tvým souhlasem (já ale moc dobře vím, jaká je praxe). Moje zkušenost s muži-lékaři je taková: osobně jsem zažila mnoho gynekologů žen i mužů, atˇuž jako "obvodní" nebo při pobytech na gynekologicko-porodnických klinikách. musím říct, že jsem v poměru cca 80% : 20% potkala více příjemnějších, citlivějších a zdvořilejších mužů než žen.
K našemu zdravotnictví mám mnoho připomínek a především se to týká slušného chování personálu a úplně nejvíc špatného systému nemocniční péče. Personál se nedokáže dostat¨ze začarovaného kruhu předsudků a polopravd a akcí "pro jistotu", které jsou příčinou velkého plýtvání finančními prostředky. štve mě to, protože práce špičkových pracovišť je pokažena výsledným dojmem kliniky jako celku. Praktického lékaře, stomatoloda, gynekologa i pediatra může člověk snadno změnit, když není spokojen, jak se ale ocitne ve spárech velkého zdravotnického zařízení, v poloze kdy jde o zdraví či dokonce o život, nikdo se nějakými právy pacienta nezabývá. To dvojhlavé řízení (ekonomické a zdravotnické) podle mě dobře nefunguje.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.