| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Chci rodit v zahraničí, ale jak na to?

Gabino,

hm..takze v CR lekar proste kona..zatimco v Nemecku nez kona, tak mi nahlasi co kona a hlavne PROC to kona..a zda mam na vyber a pokud ano, co obnasi ta ci ona situace..

Pokud - jako v mem pripade doslo ke komplikaci u porodu- Hebamme mi rekla, ze se deje to a to a ze musi zavolat lekare..lekar naklusal, zhledl situaci a zacal konat a mezitim mi Hebamme hlasila co dela a proc to dela - cimz mne uklidnila a myslim, z pozice pacienta, ze jsem urcite spolupracovala lepe nez rodicka, ktera je vydesena ze se kolem ni najednou roji lekari, zacina srumec, deji se veci, ktere pri porodu normalne nejsou a hlavne jsem vedela, ze to co se deje se musi dit..
Jenze mam ten pocit a co si vzpominam z prvniho porodu v CR - na vyber mi dal doktor jen jednou - zda cekat ci vyvolat porod a ostatni uz jelo podle jejich scenare, uz mi nikdo nerekl proc tam hekam uz dva dny, co to jsou za injekce co do mne perou a co se deje - a rozhodne cas na informaci byl..a na muj primy dotaz jsem byla obycejne jen nejak odbyta...(a to tam ani nebyl fofr, byla jsem na porodnim sale, hekarne sama...) - ale jinak svoji praci odvedli, a ja jim tehdy dekovala - konkretne tedy jedne hodne sestricce a jednomu lekari..

A mmch monitor - teprve v Nemecku jsem s udivem zjistila, ze mne nenuti pri monitoru lezet, monitor byl na koleckach a mel dostatecne dlouhe draty a ja mela dost prostoru na pochodovani - ono s krizovymi bolesti lezet je fakt za trest..

No ono to taky souvisi s tim, ze v Nemecku se clovek muze obratit na soud a soudit se - proto lekari spolupracuji, informuji, nechavaji mozny vyber na pacientovi - to si clovek podepise na formulari(od nej je zase tim padem vyzadovana vetsi informovanost), v CR si sice muzu stezovat, ale je to stejne jako kdybych si sla stezovat na lamparnu ..

jana

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.