Gabino,
hm..takze v CR lekar proste kona..zatimco v Nemecku nez kona, tak mi nahlasi co kona a hlavne PROC to kona..a zda mam na vyber a pokud ano, co obnasi ta ci ona situace..
Pokud - jako v mem pripade doslo ke komplikaci u porodu- Hebamme mi rekla, ze se deje to a to a ze musi zavolat lekare..lekar naklusal, zhledl situaci a zacal konat a mezitim mi Hebamme hlasila co dela a proc to dela - cimz mne uklidnila a myslim, z pozice pacienta, ze jsem urcite spolupracovala lepe nez rodicka, ktera je vydesena ze se kolem ni najednou roji lekari, zacina srumec, deji se veci, ktere pri porodu normalne nejsou a hlavne jsem vedela, ze to co se deje se musi dit..
Jenze mam ten pocit a co si vzpominam z prvniho porodu v CR - na vyber mi dal doktor jen jednou - zda cekat ci vyvolat porod a ostatni uz jelo podle jejich scenare, uz mi nikdo nerekl proc tam hekam uz dva dny, co to jsou za injekce co do mne perou a co se deje - a rozhodne cas na informaci byl..a na muj primy dotaz jsem byla obycejne jen nejak odbyta...(a to tam ani nebyl fofr, byla jsem na porodnim sale, hekarne sama...) - ale jinak svoji praci odvedli, a ja jim tehdy dekovala - konkretne tedy jedne hodne sestricce a jednomu lekari..
A mmch monitor - teprve v Nemecku jsem s udivem zjistila, ze mne nenuti pri monitoru lezet, monitor byl na koleckach a mel dostatecne dlouhe draty a ja mela dost prostoru na pochodovani - ono s krizovymi bolesti lezet je fakt za trest..
No ono to taky souvisi s tim, ze v Nemecku se clovek muze obratit na soud a soudit se - proto lekari spolupracuji, informuji, nechavaji mozny vyber na pacientovi - to si clovek podepise na formulari(od nej je zase tim padem vyzadovana vetsi informovanost), v CR si sice muzu stezovat, ale je to stejne jako kdybych si sla stezovat na lamparnu ..
jana
Předchozí