Monty, ty si vždycky lebedíš v tom, jak je tvůj syn vyjímečný tím, že je absolutně nezvladatelný, ale řeknu ti upřímně, pokud bych po roce stráveném na MD byla pozvána manželem na společný oběd bez mého vlastnoručního potomka a ten tvůj by přišel konverzovat, případně mi bral věci ze stolu, asi tak pět minut bych se na něj usmívala s tím pocitem "je to jen dítě, to moje bude taky takové" za dalších pět minut bych začala hledat očima, kde má to společenské dítko matku a proč si ho matka neusměrní. A za dalších pět minut bych skřípěla zuby, ať ta matka to dítě odklidí, protože já se chci v klidu najíst a bavit s manželem.
Celkový pocit z návštěvy restaurace za přítomnosti tvého dítěte by byl závislý na tvém chování. Pokud bych viděla snahu se dítěti věnovat, snažit se připoutat jeho pozornost k činnostem neobtěžujícím okolí nebo že je to součást nenásilné "výuky" společenského chování, asi bych měla pochopení. Pokud bych viděla, že tě to baví, že tvůj syn otravuje okolí, pokud by se společnost u tvého stolu bavila a syn tam běhal "vypuštěn" bez dozoru, cítila bych se omezovaná. A pokud by k tomu přibyly ještě nějaké poznámky o tom, že je to jen dítě a že stejně na něj žádné okřikování neplatí, případně dokonce útočení na moji osobu, že jsem netolerantní a nechápavá atd. byla bych pěkně vytočená, že mi nějaká nána zkazila večer, protože si ani nedokáže usměrnit svého fracka.
jinak i když dítě neposlouchá, neznamená to podle mne, že se určitá zásadní pravidla nemají opakovat dítěti už odmalinka. Učit ho v pěti letech, že se při jídle sedí, když do té doby mohl lítat kde chtěl (příklad) je docela pozdě. Takže já dítku zlobítku pokaždé řeknu "prosím, nemlať do toho topení" (samozřejmě že mlátí dál, ale ví, že to není správné) a pak ji odtáhnu.
Moje dobrá zkušenost - Dobrá čajovna v českých budějovicích (dětem se líbí, že se tam sedí na zemi, přebalovák na wc) A HODNĚ ŠPATNÁ ZKUŠENOST restaurace na návsi v Šindlových dvorech u čb, jinak dost vyhlášená. Personál nám dokonce odmítl pro holku udělat poloviční porci jídla, dokud jsem po nich nevyrukovala s tím, že to mají přímo v nabídce v jídelníčku, vrácenou porci jídla(bylo mašťené a zasypané podravkou) nám přinesli za 10 minut viditelně jen propláchnutou horkou vodou, aby se sůl a mastnota spláchla. a majitel si sedl přímo o stůl vedle nás a kouřil nám pod nos, i když viděl 10měsíční ditě. Nedoporučuju!!!
Předchozí