Taky přeji hodně štěstí, aby jsi svůj boj vyhrála. Ano, bude to těžké, ale opravdu máš velkou část cesty za sebou, protože ten svůj problém přiznáváš. Mám ve velmi blízké rodině vyléčeného alkoholika, respektive abstinujícího alkoholika. Každý alkoholik už vždy bude mít k alkoholismu sklon, pokud nebude trvale abstinovat. Zestárla jsem díky tomu, že jsem musela ty potíže pomáhat řešit nejméně o 10 let - nechtěj, aby podobnou zkušenost měly Tvé děti. Právě Tvé děti Ti budou tou největší oporou a stálou motivací, potřebují mamku, která nebude ničím omámená a bude naplno schopna pomáhat jim na jejich cestě životem. Kdo jiný než rodiče by také dětem měl jít příkladem? Alkoholismus se snadno přenáší do další generace, když dítě uvidí, že je to normální, že každý den popíjí....a nemysli si - i když budeš mít pocit, že to děti ani nepoznají, že do třeba děláš potají, tak poznají, děti jsou velice vnímavé. A navíc to i dost leze do peněz...Opravdu řeš svůj problém co nejdříve, nejlépe ihned, dokud jsi schopna to takto v hlavě mít srovnané. Přiznej ho svému muži, svěř se někomu. Ale počítej s tím, že tě mnoho lidí odsoudí - to je, řekla bych, při léčbě alkoholismu to nejkrutější.
Sama jsem už 7 let abstinent (jednak ta krutá zkušenost v rodině, kdy došlo díky alkoholu i k několika pokusům o sebevraždu a také mi žádný alkohol prostě nechutná), nekuřák a ani kafe nepiju. Ale zase mám ráda jídlo.
Hodně štěstí!