| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jsem líná. Používám látkové pleny.

Ahoj holky,
látkování taky tak trochu zvažuju (bez ohledu na stupiditu článku), tak jsem to jako správný ekonom zkusila spočítat:
Látkovky:
pořizovací cena (dle kalkulace Magráty, nemám zkušenosti) cca 10tis.
dále náklady na praní a sušení - beru 2 roky obden dle své pračky spotřeba 51 l vody, 1,19 kw praní a 2,55 kw sušení Eco program bavlna na 60:
voda 1.400, energie praní 2.200, energie sušení 4.600.
prací prášek (Persil Senitive) 2.200
papírovky na dovolenou, výlety a k občasnému použití 1.000
Celkem 21.400,-

Papírovky:Pampersky na 2 roky cca 21.000,-

Takže finančně nastejno, pokud nebudu sušit v sušičce tak úspora kolem 5tis. u jednoho dítka. Nemám zkušenost, ale myslím, že ani těch 30 látkovek při opravdu dením použití nebude na víc dítek stačit, každá bude 180x vypraná...

Ekologický přínos obou variant naprosto neumím posoudit, ale tipla bych, že Pampersky budou oproti pracímu prášku horší, ale o kolik? To sušení v sušičce raději neuvažovat.

Látkuje paneláková kamáradka a skutečně je pro ní jednodušší hodit plínku do kýblu s vodou na balkon a pak do pračky, než jít z xtého patra s miminem na ruce a batolem v ruce vynést ven koš nebo buzerovat manžela. Plenky suší v obýváku na ramínkách a kde se dá. Stejně tak tahání nákupů a balíků plen z auta je pakárna. Já mám popelnici před vchodem, vyhození koše trvá cca 10 vteřin a chodím do ní klidně v pyžamu. Auto s nákupem nechám otevřené před domem, nepokouším se tahat nákup a děti zároveň, prostě pro to vyběhnu později v klidu nebo počkám na manžela.
Taky by mě zajímalo, jak látkařky řeší dovolenou, drhnout to v umyvadle, pere jim hotelová služba nebo připlácí za nadváhu v letadle :-) A co třeba celodenní výlet do ZOO - vezou si v kočárku kromě pitíček, bundiček, pláštěnek a dalších propriet ještě třeba 4 plné plenky v pytlíku?
Tak jsem si tady vyhodnotila, že se na látkování (opět) vykašlu, ale chápu že pro někoho to může být příjemné i přínosné :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.