Přidat odpověď
Joohano, ono asi fakt záleží na míře zvětšení. Naše holka od miminka chrápala - no neřezala jako pila, ale slyšeli jsme krásně jak dýchá... Nicméně byla pořád zdravá, tak jsme to taky neřešili. Po nástupu do mš ale začal kolotoč hnisavých rým, píchaných uší... Nicméně dorazilo mě, když jsme v tý době změnili brněnského alergologa za bývalého dětského primáře v našem městě v jižních Čechách a ten jen kouknul na naši holku svlečenou v kalhotkách a prý, že má 100% velkou nosní mandli a jakto, že ji nemá odstraněnou??? Koukala jsem jako blázen, jak to poznal. Tak mi udělal přednášku na téma, že má vpadlý hrudníček a že jde vidět úplně linie přechodu jakoby od žaludku na prsíčka... Že dýchá povrchově a pusou, což není dobré a jelikož můj muž měl astma, tak mi dr. dost vyčinil, že i tohle může k astma pomoct... Můžu říct, že jsem si oddechla, že jsem mu mohla nakonec říct, že už adenotomii s dr. řešíme.
Vím, že jsou odpůrci odstraňování mandlí, ale popravdě já trošku litovala, že jsme ji nedali ven dřív, protože pak se holka půl roku od odstranění mandle dávala dohromady s imunitou.
Předchozí