No vidíš to a já teď byla minulý týden u ortopeda a baba byla až fialová hrůzou, když jsem se ji zeptala jestli je fakt kotníková bota nutná. Řekla mi že ano - nejlpe tak do 8 let - že ať se podívám na obrázek co dělá kotník v nízké botě (nakresleno jak se křiví) a ve vysoké (nakresleno jak drží v rovině). Když jsem ji ale řekla, že teď hodně dr. hlavně mimo ČR zastává názor, že noha upoutaná do takové boty se chová jako v sádře a pak logicky svaly ochabují tak prskala kolem sebe, že to jen ti mladí noví doktoři říkají takové nesmysly a jediné co dokáží je, že vychovají národ kde se budou nohy jen operovat.
Nicméně - bavila jsem s holčinou co nebydlí v ČR a opravdu mi potvrdila, že to je spíš heslo českých doktorů, že jinde ve světě se doporučuje obuv kvalitní, certifikovaná, ale ne kotníková. Takže naposr*** Co dr. to názor.
Můj syn měl boty vždy drahé jak kráva, kotníkové a má ploché nohy (a dost dobře si říkám jestli ne kvůli tomu že právě měl ty čechy vychvalované boty ...
Takže nechali jsme si udělat otisk (vložku) a stejně jsem koupila nízké Superfitky ...