Přidat odpověď
Něco trochu k věci je např. zde:
http://www.potravinova-alergie.info/clanek/skola-individualni-stravovani.php
Jinak moje zkušenost: syn chodí druhý rok do MŠ. Má alergie na pšenici, mléko, vejce, sóju, mák, atd. Prostě dost. Na začátku docházky jsme měli sraz s ředitelkou a kuchařkami a vedoucí stravování. Tam jsem řekla, co syn může, nesmí, co čím nahrazuju. Od té doby mu vaří sami, my si připlácíme na nákladnější suroviny. Kuchařky jsou úžasné, spolupráce vynikající. Jen si syn musel zvyknout, že se mu kuchařky zas tak s ničím nevyvařují a nesnaží se mermomocí, aby měl něco podobného, co mají ostatní děti (např. teď měly děti cibulový koláč a syn těstoviny s omáčkou, protože prostě není možné dělat se mu s jednou porcí bezpšenično - bezvaječného koláče). Je to o lidech, my jsme narazili na skvělou p. ředitelku a výtečné kuchařky.
Předchozí