Obecně souhlasím s Qwerty. A nadmíra bílkovin nejenže není prospěšná, přispívá např. i ke zvýšenému riziku osteoporozy (která není z nedostatku vápníku, jak se traduje, ale z nadbytku bílkovin), to jen na okraj.
Ovšem moje tělo funguje navzdory tomu jinak

já např. bílkovin můžu dost, ale velmi mi nesvědčí sacharidy. Když vypiju litr mléka, nic se mi neděje, když s ním pecen chleba, budu unavená a tučná.
Manžel to má naopak, ze sacharidů hubne.
Takže já teď potřebuju zhubnout, roky jsem se cpala přílohami, těstovinami, hodně pečiva, výsledkem je v současnosti 10 kg, co potřebuju dolů (před rokem to bylo 20 kg, už jsem něco shodila) a jedině, co funguje, je pochopitelně zmenšit porce (jím jak ten dřevorubec, byť se poflakuju u PC) a změnit poměr bílkoviny/sacharidy ve prospěch těch prvních... ovšem i tak s qwerty souhlasím