Přidat odpověď
Já se hodně učila péct a vařit podle stránek Bezlepkovadieta.cz
Jinak doma peču hlavně jednoduché housky a chleba v domácí pekárně. Vždy se podaří, jen občas trochu nahoře popraská kůrka.
Recept na chleba: 450ml vody (může být polovina mléko, já mám alergii i na BKM, takže mám vyzkoušeno jen s vodou), 500g mouky - nejlepší je smíchat nějaké dva druhy, já míchám 400g Jizerky, Mantlerky nebo Unimixu a 100g kukuřičné hladké nebo pohankové mouky, sušené droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje, hrst burizonů, lžička soli, chlebové koření nebo kmín. Peču na dvě hodiny.
Pokud mi dochází nějaká mouka, klidně dávám polovinu Jizerky, polovinu Unimixu, ale vždy to musí být min. 400g, protože kukuřičná a pohanková jsou těžké, takže pak je chleba sražený, i když taky chutný. Dá se dělat samozřejmě i bez té kukuřičné a pohankové, já je tam dávám pro změnu chuti, ať nejím to samé.
Předchozí