| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Těhotenství a pracovní právo

astabasto

že jsem těhotná jsem zjistila velmi brzo. bylo to očekávané těhu. v té době jsem byla v 5t a měla jsem dovču. a od 6t jsem měla nástup na PN.
takže jsem nastoupila na PN někdy 25.8.04 a dnešním dnem přesně končím PN a zítra nastupuji na MD.

a proč jsem byla na PN? žádné problémy s těhotenstvím jsem neměla.
ale s prací. dělala jsem také ve zdravotnictví. byla jsem v infekčním prostředí, s mnohdy pochybnými pac. ( TBC, hepatitidy, AIDS ), dále jsem neustále ředila ATB ( třeba 30 roztoků za mou směnu ), téměř denně ředila cytostatika a samozřejmě je aplikovala ( zpočátku byla příprava prováděna za ne zcela bezpečnostních podmínek ze strany technického vybavení. já jsem se chránila podle předpisů ).

v práci věděli, že se pokoušíme o miminko a tak od svatby ( což bylo asi 2 měs ) mě nepustili k ředění ani aplikaci cytostatik. ATB jsem sice ředila, ale dávala jsem si pozor. za to jsem byla kolegyním velmi vděčná.

přesto, když jsem přišla s tím, že jsem těhule, měla na mě nadřízená zlost, že si dovoluji odkráčet.

ale tady šlo o moje miminko. kdo by mi co dal kdybych o mimi přišla. všichni by mi řekli, že jsem byla hloupá a proč jsem nešla na PN.
TAKŽE: neohlížej se na to, zda to v práci bez tebe zvládnou. to není tvoje starost. jde o tebe a tvé miminko. určitě to řekni dr. já jsem také i kvůli tomu šla a ještě kvůli jedné věci na podrobnější uz vyš.

já bydlím na malém městě. dr mi sice napsal PN, ale vycházky jsem měla až po 14 dnech. a vycházky mi tehdy chtěl dr napsat od 10-12 a od 14-16. což mi v létě přišlo tragicky málo ( navíc jsem čekala neomezený pohyb ).
tak jsem mu řekla, že ať se na mě nezlobí, ale za 2 hod nedojedu ani k našim a nazpátek natož abych se tam zdržela. tak mi nechal ty dopolední hodiny a prodloužil mi to na 14-18h.

byla jsem jak praštěná. opravdu jsem měla strach, zda mi nepřijde kontrola ( celkem jsem se bála podrazu ze strany nadřízené - je to taková sviňucha, která by byla schopná mě nabonzovat )
takže jsem poctivě 3 měsíce byla zavřená doma a chodila ven jen o stanovenou dobu. a pak jsem dostala šílenou ponorku a řekla jsem si, že mi to za to nestojí a vyprdla jsem se na nějaké vycházky a šla jsem si kam jsem chtěla a kdy jsem chtěla
pak jsem přestoupila k jinému dr a ptala jsem se, zda by nebylo možné udělat ty vycházky oficiálně neomezeně. ale prý ne. že v praze se to ztratí, ale tam do té ordinace na malém městě mu chodí často kontroly na papíry. ale řekl mi, že kdyby někdo přišel a já nebyla doma, tam mám zavolat na ten úřad a říct že jsem byla v tom a tom zařízení na kontrole a oni že jsou v tom zařízení zvyklí, že všechno odsouhlasí. řeknou že jsem tam byla.

ale stojí to zato být doma. zvlášť když víš, jaký máš v práci kolotoč. já jsem od té doby stále v pohodě, nenervuji se, jsem v klidu. jedu si program podle sebe, spím do 11 hodin a všichni mi můžou :-))))

přeji abys byla spokojená na PN a abys měla miminko v pořádku

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.