Takže to nenecháš vysrážet na bílek? Já třeba čerpám z tohoto: Z masových kostí se uvolní výživné, aromatické a minerální látky až po mnohahodinovém vaření. Kosti před vařením důkladně opláchneme, rozsekáme na menší kousky, asi tak hodinu před vařením je zalijeme studenou vodou a potom vaříme na mírném ohni 3 - 4 hodiny. Vývar je nutné přecedit, aby v něm nezůstaly úlomky kostí. Kosti můžeme uložit do lednice a znovu vyvařit, po prvním vaření v nich ještě zůstávají hodnotné látky. Pěnu z vývaru nesbíráme, obsahuje cenné látky.
Takže do toho se mi moc nechce. Ale třeba se do toho někdy pustím - jeden nikdy neví. Ale jedině, až budu mít venkovní kuchyň.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.