Přidat odpověď
Bin, byla to reakce na Liščin příspěvek,
"Když se to zkombinuje s nezájmem turecké policie pašeráky lidí stíhat či jim business alespoň znepříjemňovat, zrušením vízové povinnosti Afgáncům a dalším do Turecka (takže tam přilétli a pak už mohli nasednou na člun směr Řecko a dál) - to Merkel nedomyslela a bohužel v té své chybě setrvala."
která reagovala na ten můj, ve kterém jsem psala:
"Podle něj vedla zpráva k tomu, že lidé z jiných zemí se vydávali za Syřany a další desetitisíce osob vyrazily do Evropy."Když byla tato zpráva zveřejněna, ještě týž den nám oznámila srbská pohraniční policie, že nalezla na své straně tisíce zahozených pasů. Od této chvíle byli všichni uprchlíci Syřané," uvedl maďarský diplomat."
Vzpomněla jsem si, že jsem četla o afghánském chlapci, který snil o životě v EU a kterého zastřelil nepozorný srbský lovec, tak jsem se tu o tom zmínila. Pokud v tom vidíte posměch, je to Váš úhel pohledu.
S paní Merkelovou to částečně souvisí, kdyby tenkrát neprohlásila, že přijme všechny uprchlíky ze Sýrie, tak by ta situace vypadala jinak.
Kdyby Německo nepřijímalo, okolní státy by také podstatně lépe střežily hranice, převaděčské bandy by byly stíhány, převozníci po moři by své pasažéry nenabírali u Afriky a nevozili do Evropy.
Předchozí