| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Saamajno, já tohle neberu jako odrbávání. On i ten řemeslník taky musí platit daně a z něčeho žít. Mě tenhle hon na čarodějnice (osvč) už pěkně sejří. Na dávkách platíme miliardy, kdy tipuji, že jen zlomek jde opravdu potřebným, zbytkem živíme různé povaleče a nepřizpůsobivé a to nikomu nevadí, to se podporuje, jsme přece solidární. Ale když si řemeslník má vydělat za svou práci, tak je zle, je to vyžírka, zloděj a podvodník. A nedejbože, aby jel na dovolenou, nebo si koupil auto! To je skandál, jakto, že mu z našich peněz tolik zbyde, zloděj jeden, určitě všechno nepřizná a neodvede na "sociálně slabé spoluobčany", s tím by se mělo něco udělat! ~o~

Každý řemeslník má různé ceny, dle svojí osobní ekonomické situace a možností. Oni taky nemohou nastavovat ceny nějak přemrštěné, protože by neprodali, zákazník by šel jinam.

Příklad za nás. V koupelně jsme měli pouze topné těleso bez radiátoru. Radiátor jsme měli navíc a velký. Chtěli jsme jen topenáře, který by nám ten radiáto přidělal. Radiátor byl úplně stejný jako v ostatních místnostech, nový, žádný šrot. První instalatér se mě snažil velice vehementě přesvědčovat, že tento radiátor (společně s topným řebříkem) koupelnu nevytopí. Přitom stejně velý radiátor máme i v jiných místnostech, které jsou větší než koupelna a vyhřejí je úplně v pohodě. Ten samý radiátor společně s topným tělesem by menší místnost nevytopil. Podle něj. Odmítli jsme kupovat nový a sehnali jsme jiného, který nám připojil ten náš a máme v koupelně teplo až až.

Jako chápu, že práce, za kterou toho moc nenafakturuje, kromě práce, cesty a trochu trubek není až tak atraktivní, tak prostě zkusí přemluvit na něco navíc, aby z toho měl co nejvíc. To je přece v pořádku. Můžu s tím souhlasit nebo odmítnout. Co mě třeba vadí hodně a na co jsem hodně háklivá je to, když ze mě někdo dělá pitomce. Třeba to přesvědčování o tom, že velký radiátor nevytopí koupelnu, když jinou větší místnost ano. Ale tak viděl "blbou ženskou, co tomu nerozumí", tak to zkusil.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.