Přidat odpověď
Já si myslím (a vím, že mi to tu budete argumentami vyvracet), že vláda prodej ve svátcích ve velkých obchodech zakázala proto, že si neví rady s dodržováním zákoníku práce v řetezcích. Nemá páky jak donutit zaměstnavatele, aby se nechovali k prodavačkám jako k otrokyním a v sousedních zemích uviděla řešení, jak to vyřešit. Pracovní podmínky v řetězcích jsou tak profláklý, že už před tím nešlo zavírat oči. Tak aspoň toto udělat jako úlevu prodavačkám. Z principu to jistě není dobrý řešení, ale každopádně těm prodavačkám to volno přeju a nedělá mi problém se nějak zařídit. V našem městečku jsou kupodivu nakupovací horečky denodenně a každý pátek je to stejně republikový extrém. Sehnat v pátek ve 13 hodin veku a pečivo je téměř nemožné a fronta u řezníka stojí až na chodník od rána až do cca 15,30, pak je teprve možné nakoupit u řezníka bez fronty. Problém odpoledne s pečivem je tu denodenně, nevím, jak to dělají lidi, co chodí domů kolem 16 hodiny, to už nic neseženou. Většina lidí tu dělá na směny, takže půlka regionu nakupuje dopoledne a druhá půlka se vyhrne z fabrik ve 14 hodin a je další boj. Dnes mám volno, nakoupila jsem si, zítra, až se vrátím z práce, tak nebudu mít šanci - veky nebudou, u řezníka bude komunistická fronta. V pátek tu má zavřeno i Jednota a známá, co tam pracuje, mi dnes říkala, jak je ráda, že bude mít volno.
Předchozí