Ahoj, jdu si pro radu. Posledních pár let mám ve vlasech - jen nahoře hlavy - nějaký ekzém. Já bych o tom ani nevěděla - vůbec to nesvědí, nebolí. Jen mi o tom vždy řekne kadeřnice. Když tam po nějaké době jdu. Na kožním jsem byla. Prý jde o ekzém. Jsou to prý nějaké červené fleky. Poslední dobou mám i lupy. Ale ne nějak moc. Možná se jedná o nějaký vnitřní problem. A ne přímo klasický ekzém, když to nesvědí...
Jde mi o to, jestli jste měli někdo podobný problem? Doktorka mi dala vloni nějakou vodičku - do vlasů - kortikoidy. Ale to mi nezabralo vůbec. Pak mi doporučila koupit si šampon v lékárně - s ichtyolem. Ten jsem taky používala pár měsíců. Zlepšení žádné. Zkoušela jsem šampon z lékárny Bioderma pro ekzematickou pokožku. Zlepšení žádné. Nebo Cannaderm Cappilus - konopný. Taky nezabralo. Je to ted ve fázi takové zklidněné trošku. Pokud začnu používat klasické šampony z drogerie typu Elséve, GlisKur a pod. tak se to zhorší.
Měli jste někdo podobný problem? jaký šampon jste používali?
Ráda bych nějaký přírodní šampon. Možná bych si ho mohla i zkusit vyrobit. Ale nevím jak na to. Vlasy se mi dost mastí - musím mýt co třetí den.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.