Přidat odpověď
Postup Rusky: obyčejné nudlové těsto, nechá se odležet, vykrajovat skleničkou na vodku, na náplň se z masa dělají malé kuličky a musí to být tuhé. Okraje kolečka musí být vlhké a spojuje se to na dvakrát, jednou se to připlácne k sobě a stlačí, pak se to znovu navlhčí a spojí ještě jednou takovým jako by postupným překládáním na malé trojúhelníčky, vypadá to pěkně, jako krajka. KDyž se vykrájí stejnou skleničkou a naplní stejnými kuličkami, tak jsou to "soldáty" jeden jako druhý. Naučila mě se jednou hecnout a věnovat tomu půl odpoledne a dát do mrazáku. Poslední dobou mám sice jiné spády než šoulání pelmeňů, ale jednu dobu to u nás bylo základní jídlo, co bylo vždycky po ruce. Je pravda, že děti to jedí jak otesánci, snad jsem ještě nezažila dítě, které by k pelmeňům nepřilnulo.
Předchozí