tak "moje" není asi nejlepší na světě, ale zatím si na ní pochutnali vždycky všichni, včetně různých návštěv
![:-)](/g/s/0.gif)
maso beru obvykle hovězí zadní, pravou svíčkovou bych nepoužila, připadá mi to jako hřích
![~t~](/g/s/20.gif)
(škoda masa a omáčka bude taky horší), přidávám i kousek kližky, kterou pak teda nepředkládám ke konzumaci (já ji sním pak s bramborem)... maso opeču na sádle ze všech stran, odložím, pak přidám do výpeku kousek másla a orestuju zeleninu (mrkev, celer, petržel, ideálně 1:1:1), až začne výrazně vonět a lehce zhnědne, nasypu pokrájenou cibuli a slaninu, vrátím maso a v čajítku dám koření (bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovcové kuličky), podliju hovězím vývarem a strčím do trouby přes noc, na cca 100 stupňů... ráno vypnu a nechám být, pak vyndám maso a koření, zaliju smetanou, provařím a rozmixuju... podle chuti někdy přidám lžičku hořčice, někdy trochu octa, záleží na chuti zeleniny a vývaru... jo a na závěr pokládám na hotovou omáčku tenký plátek másla, ten se rozpustí a rozteče po hladině (pak zamíchám před servírováním)
maso nešpikuju - dost lidí to nerado