Přidat odpověď
Co znamená kvylitní jídlo? Jakože hotovka v restauraci anebo suroviny k přípravě české klasiky (knedlozelovepřo, svíčková, koprovka apod.).
Suroviny se nechají sehnat ve velmi dobré kvalitě, a rozhodně bych pro kvalitní vepřové nejela na Václavák... stejně tak mi je jasné, že lepší je smetana od naší sýrařky/mlékařky - než ta nej v obchodě na Černým mostě. Pokud chce někdo vařit exotiku, tak je asi jasný, že avokádo bude mít v mírném pásu naprosto jinou chuť než vsubtropech. Rajče doma ze zahrádky má taky jinou chuť než rajče na tácku, kde dozrává tři dny.. a to je se vším. Dřív jídlo chutnalo jinak, protože naše babičky a maminky nemakaly 10 hodin a víc. Měly čas pěstovat ovozel, poř chovat u babičky na vesnici pipky. Dneska není na nic čas, a už ani na to, uvařit doma guláč s knedlikem ... a když jo, tak nad ním půlka ohrne nos, že je nedietní - páč dietní je krab a rejže... jenže to nejso usuroviny typické pro ČR, a proto tady budou vždy chuti mdlé.... na Sahaře taky nenasbíráš borůvky na koláč. a když je budeš chtí dovézt, bude z nich akorát tak blivajz.
Předchozí