Přidat odpověď
No přečetla jsem diskusi a nevím. Učitelky i chápu, svým způsobem chtějí mít jistotu, že rodič bude s dítětem nějakým způsobem spolupracovat na těch úkolech, což se jaksi běžně neděje, protože všichni rodiče jsou taaaaaaaaaaaaak zaneprázdnění, že nemají s dítětem čas si denně na půl hodiny sednout, probrat pracovní sešity (kolik jich je? Pár, mám 3 školáky a budu mít čtvrtého, takže mám přehled), prolistovat, podepsat, udělat úkoly pomoct nachystat tašku, to nemůže u prvňáka celé zabrat víc než 20 minut, půl hodiny.
Rodiče s oblibou nechávají veškerou činnost s dítětem na škole a ještě se vztekají, když musí náhodou něco dělat s dítětem doma.
Co se týče postupu učitelky, asi nebylo korektní, aby za to dostalo dítě úkol navíc, ale ty by ses neměla vztekat, ale spíš si sypat popel na hlavu a učitelce napsat, že pardon, že jsi to přehlídla, neměla čas, nebo nevím co, ale že to není důvod pro to, aby dostal syn za Tvoji chybu úkol navíc. Bojovat s učitelkou, která má na starosti dalších asi tak 25 podobných rodičů je kontraproduktivní. Někdy mám pocit, že učitelky věnují víc času rodičům, než výuce dětí.
Předchozí