| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Sourozenci krátce po sobě
Roxi, článek před Tebou jsem psala, jaké to je.

Mmch, jsem moc ráda, že jsou od sebe o 12 měsíců. Opravdu. A nepřijde mi první rok náročný. Naopak. Je lepší než z dvojčaty, kde musíš krmit obě děti, oblékat každé dítě, starat se o oba stejně... V případě sourozenců nikoli. Alespoň to tak u nás nebylo. Amálka byla hodné mimi a tak spala a jedla nebo koukala po okolí. Já měla čas starat se o Vítka a hrát si s ním. Nevím, jak bych zvládala obšťastňovat děti stejně staré (dvojany). Teď už si spolu vyhrají i oni a společné hry s rodiči jsou zábavné pro všechny. Já jsem naprosto spokojená. Zní to, jako bych byla proti dvojanům, ale nikoli. Jen si myslím, že je to první rok složitější s dvojany než s dětmi krátce po sobě.

Eli,
takže na tom budeš obdobně, že? Také jsme chtěli děti brzy po sobě (asi 2 roky) nikoli takto brzy, ale nakonec jsme moc rádi, že jsou takto blízko.
Mmch, děkuji za kompliment.
Záhul pro organismus to je. Ale já to nepocítila. Až, když bylo ouvej a dětská dr. si toho na mě všimla. To už jsem zde psala. Začala mi šílet štítná žláza. Jelikož jsem vše zdůvodňovala kojením a dvěma rychlými porody apod. (na dlouhé vyprávění), tak jsem si ničeho zvládštního nevšimla. No, ale nakonec je to OK. Před rokem a čtvrt jsem začala léčbu s diagnózou léčby na několik let (což je u ŠŽ běžné) a dnes už jsem na minimu a to pouze preventivně kvůli právě probíhající epidemii chřipek.
Tandemové kojení
Ano kojila jsem oba. Vítka plně do 9 měsíců a pak už s příkrmy a od roka (a narození Amálky) jsem kojila oba. Vítek jak si řekl a Amálka plně do půl roku. Pak jsem musela ze dne na den přestat (viz štítná žláza).
Stísněné prostory
To mě mrzí a asi to bude náročné, ale s ohledem na krásné milující se děti to stojí za to. Fakt.

Dědictví po sourozenci
Eli, co se týče oblečení, tak máš pravdu. My ještě k tomu dědíme po mém bratránkovi (5 let) a tak skoro nic nekupuji. Pravda Amálku si pletou s chlapečkem, ale jelikož já sama nejsem expert a milovník dívčí módy, tak se spokojím se vším :o) Kdo to chce (babička), tak si jí musí obléknout sama :o)
A co se týče autosedaček, tak to se nedědí :o( První rok možná, ale druhý rok už se mimi do vajíčkové autosedačky nevejde a staršímu ta jeho bude ještě dlouho. Takže budeš muset autosedačku přikoupit. Stejně tak cyklosedačku. Krosnu? No, také by se hodila, ale stačí nám jedna. Takže, co je na dýl - to se nedědí :o)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.