| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

by mě zajímalo, jak by se tahle debata odvíjela, kdyby byla otázka např. "vede vás muž k lepšímu finančnímu hospodaření, aby jste šly dětem příkladem v tom, že je třeba neutrácet za blbosti"...

všechno špatně... za prvé, můj muž je můj partner, dospělý svéprávný člověk, nedokážu si představit, jak ho "vedu k domácím pracem". Prostě doma jsou práce, které je třeba udělat, aby ta rodina fungovala, tak "se" udělají. A ano, dělají "se" jinak, když je někdo "doma" a když jsou všichni v práci, jinak, když je někdo nějak zneschopněný (moje záda), jinak když jsou malé děti a jinak, když jsou děti větší či dospělé. A ano, občas sháním kontakt na Elona, protože mi přijde zajímavá představa, že bych některého člena rodiny přihlásila do expedice na Mars ~t~ - ale vesměs zastávám názor, že se lze na věcech domluvit.

I s relativně malými dětmi - o tom, že uklidí hračky ne proto, že jsem "to řekla", ale proto, že jsou roztahané ve společném prostoru a nechceme o ně zakopávat. Jednu dobu jsme měli na lednici kalendář, v kterém byly rozpsané povinnosti každého člena domácnosti na celý týden - včetně toho, že máma pere, táta vyváží popelnice (těžké), že každý má jednou za týden úklid kuchyně atd... z toho důvodu, abych předešla takoovému tomu "proč zase já" - chtěla jsem, aby děti viděly, že ani rodiče se "neflákají" a že máme své povinnosti a že se podílíme na chodu domácnosti.

Od určitého věku dětí jsem přestala řešit jejich pokoje - řešila jsem jen společné prostory - ve smyslu, že je humus přeskakovat něčí špinavé nádobí kolem sedačky atd. Špinavé prádlo mi snad nikdy nikdo nenechával ležet volně.
Kupodivu, ač jsem si často zoufala, tak děti teď sdílejí byt v jiném městě - a uklizeno tam mají (ve společných prostorách, do ložnic jim nelezu)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.