| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Vývoj dítěte - 2,5 roku

Ahoj Kamilo,naše malá se taky nevyvíjela podle tabulek.V6m seděla,7m začala chodit s drženim a v 10m sama,v 1 roce se sama oblékla a najedla,ale že rostla na horní hranici normy tak jsme museli na ultrazvuk mozku,že prý má velkou hlavu a nevím co ještě,jsme oba hodně vysoký,tak se neni divit,že malá je taky velká a je zdravá.Od mala byla podle dr. dál než její vrstevníci,ale zlobí jak čert,je hyperkinetická a hyperaktivní a prý podle dr. bývají tyto děti nadprůměrně inteligentní,ale díky tomu neposedí,zlobí,u ničeho nevydrží a lidi na ulici jak koukají co to mám za nevychovance(to je zas ta stinná stránka její).Teď ve 3 letech se sama učí z interaktivního slabikáře na pc,které docela slušně ovládá.Nechtěla bych se Tě nějak dotknout či urazit Tě ,ale my vysokoškolské vzdělání nemáme a první dcera má samí jedničky a jde na gympl a ta druhá je chytrá až moc.A po kom by byly tak chytré,já se teda za chytrou nepovažuji a ani nejsem.Určitě to tak nejde srovnávat,že někdo má vys. školu tak musí mít chytré dítě a já mám jen vyučení tak musím mít hloupé dítě.Co se vývoje týká,tak první dcera taky později začala chodit a neuměla tak dobře a tak brzo mluvit jako ta druhá.Hlavně nechci aby to vyznělo že do Tebe rýpu nebo Tě urážím to ne,nechci se nikoho dotknou,jen sem chtěla napsat co mám doma já a že každé dítko je jiné a nejde je srovnávat,jedno je takové druhé makové,nikdy sem tohle srovnávání neměla ráda ,některé je dobré v tomhle druhé zase v onom.A Vojtovu metodu jsme na doporučení neuroložky cvičili pod dohledem zkušené sestry a moc dceři pomohlo a mělo by se cvičit pod dohledem jak mi bylo řečeno,jelikož je to mačkání bodů na těle a když se neodborně mačkali jiné body na těle,tak by to mohlo ještě zhoršit stav.Jinak ve svým pokoji moc nespí a každou noc je u nás.Takže opravdu to nevede k ničemu to "srovnávání",mě když se něco nezdá na malý,tak si o tom popovídám s dr.,tak řekne co a jak a jestli máš pochybnosti zeptej se dr. za to nic nedáš.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.