| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Alternativní způsoby výživy dítěte - ano, či ne?

Hanulko,
proč by jako na rakovině tlustého střeva měli být Češi nějak geneticky závislí.
Ta závislost se týká opravdu jen závislosti na určitých potravinách (masu, mléku, ...), protože Čech jak nemá flákotu alespoň 5x týdně, tak hned nabyde dojmu, že musí nutně umřít na podvýživu.
Genetická zátěž, aby se dala v genetickém materiálu vůbec prokázat, vzniká až po velmi dlouhé době. Kromě toho vědec musí ještě také vědět, kde hledat a co hledat.
Genetickou závislost lze velmi snadno vyvrátit. Svého času byly tuším v rakovině tlustého střeva na prvním místě USA. Stačilo pak jen, aby jako modní vlna u nich nastoupilo vegetariánství a jiné trendy zdravé výživy. Měli okamžitě během pár let po prvenství.
Naopak přistěhovalci do USA z Číny a Japonska, pokud přešli na živočišný typ stravy Američanů, měli během krátké doby ve své populaci prakticky stejný výskyt různých druhů rakovin, jaký měli Američané.
V Číně a Japonsku se přitom u místního obyvatelstva tyto nemoci prakticky vůbec nevyskytovaly.
Zvláště dobře se to dalo vysledovat na rakovině prsu. Konzumování mléčných výrobků ve zmíněných zemích do ne tak úplně dávné doby prakticky neexistovalo, proto její výskyt byl minimální.
Při přestěhování do USA se japonské a čínské ženy dostaly během jedné generace na několikanásobky hodnot ve svých původních zemích.
Zároveň v těch čínských a japonských komunitách, ve kterých se zachovalo tradiční stravování (bez mléka a mléčných výrobků) k žádnému zvýšení nedošlo.
Pochopitelně tam přetrvávaly zase rakoviny typické pro východní země.
Moribundus tady také psal o vybití dobytka během Druhé světové války (Holandsko?).
Tehdy došlo skutečně během pár let prakticky k vymizení určitých typů rakovin.
Po válce pak naopak došlo při obnově dobytkářství k rychlému zyšování jejich počtu.
Těžko tedy hledat ještě pádnější důkazy, že určité potraviny mohou za určité nemoci.
Rčení "všeho s mírou" se může časem také vymstít, protože se zjišťuje, že jíme-li určité nezdravé potraviny v menším množství, nástup onemocnění začíná jenom o něco později. Je jasné, že jsou i výjimky.
S tou vlákninou máš pravdu, protože i s ovocem a zeleninou se musí umět zacházet.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.