| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Měla jsem poporodní depku - 2. část

Milá Esterko a Hanko,
tady se narazilo na další tabuizované téma: kojení dítěte. Moderní matka přece kojí!!!! A tak se teď matky předhánějí, kdo kojil déle ... Půl roku vyžaduje všeobecná slušnost ... V porodnici maminku bombardují letáčky ... osvěta říká, že bez kojení zakládáme dítěti na zdravotní problémy ...
Přijde mi to hrozné a stresující ...
Já sama jsem měla kolem dvou a půl měsíců věku Tinky tzv. laktační krizi ... mlíčko Tince přestalo stačit ... jenom jsem přikládala a ona stejně chvilku nepřibývala na váze ... paní doktorka mi doporučila Nutrillon, nakonec jsem se rozkojila a mohla jsem plně Tinku kojit déle. Ale musela jsem se zamyslet a analyzovat své pocity ... pocit náhlého selhání ... pocit, že dítěti nechci dát to nejlepší ... vždyť v každém letáčku stojí, že každá matka může kojit ...
Přitom je nejhorší, že čím inteligentnější ženská, tím víc na to dá ...
A pak jedna moje známá (je to překladatelka a dost velká intelektuálka) byla celá nešťastná, že ve třech měsících musí přikrmovat ... Tak jsme si sedly a spolu to probraly (já se před ní trochu styděla, protože Tince bylo 9 měsíců a byla stále kojená ... navíc moje babička ze staré školy mi říkala, že dřív za první republiky ženy kojily 6-12 měsíců, déle skoro žádná, tehdy osvěta varovala před odvápňováním kostí :o)))... a došly k názoru, že kojení musí být příjemné pro matku i dítě, aby splnilo svůj efekt, že se nic nemá lámat přes koleno ... jinak je lepší flaštička a usměvavá maminka nebo tatínek ... a taky, že by byla nyní potřeba osvěty pro maminky, které kojit nemohou, aby si nepřipadaly méněcenné ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.