| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Měla jsem poporodní depku - 2. část

Milá Ester, s mými depresemi - s jejich vývojem a postupným zjištěním, že jsou víceméně sezónní - to bylo trochu složitější. Napíšu Ti na mail, ale příště, jsem z toho divokého drobečka dnes děsně utahaná.
Jen chci říct k Tvé obavě, že do toho spadneš znovu: přesně toho jsem se bála po svojí první depresi a prvním vysazení léků, které se odehrálo v polovině května 2000, na konci května jsem plánovaně otěhotněla. Zvlášť jsem měla strach, co si počnu, pokud deprese přijde v těhotenství a po porodu. Na podzim se opravdu slabě začala hlásit, ale zahnala jsem ji pravidelným plaváním - každý týden 40 minut intenzivně až do 8. měsíce těhotenství. Potom už jsem se těšila na porod, na miminko... Pohyb je na depresi výborný, ale n a ty silnější už nestačí. Ale k tomu strachu: moje lékařka mě uklidňovala, že teď už depresi poznám, nenechám to dojít tak daleko a vím, co se s tím dá dělat. A přesně tak to bylo. Přišla jsem, řekla sklesle, že už "TO" zase pociťuji, dohodly jsme se na Seropramu, než zabral, byl mi Kryštof už skoro lhostejný a sotva jsem se o něj starala... ale lék po 14 dnech zaúčinkoval a nastalo zase normální období, běžný život. Neboj se, už budeš vědět, kdy si jít pro pomoc. Už do toho nespadneš. I lidé kolem Tebe Tě budou víc hlídat.
Mně nepřipadá to, že se stavíme za přirozený porod a zároveň bereme antidepresiva, jako paradox. O to přece jde: aby medicína pomáhala tam, kde je třeba a necpala se tam, kde to potřeba není. Příklad: byla jsem moc ráda, že jsem s náhlým krvácením dva dny před porodem přijata do nemocnice, vyšetřena a ujištěna, že miminku se daří dobře, nejedná se o problém a poté druhý den dopoledne propuštěna. V té chvíli jsem se v rukou lékařů cítila bezpečně. Ale stejně tak jsem u porodu instinktivně cítila, že ještě nechci oxytocin, že chci zkusit "rozhýbat" kontrakce ve sprše, chůzí. Bohužel, nebojovala jsem za to.
Hmm, s těmi penězi - ono to člověku nepřidá, viď? My jsme na tom teď mizerně, takže se o mě občas depka pokouší, ale je to tzv: depka příčinová, jak jí říkám a ta je vždy snesitelnější.
Měj se hezky, ještě se Ti ozvu na ten mail.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.