ahoj,
já bych si z uvedeno jídelníčku taky nevybrala. U nás doma se tak vařilo, ale když jsem se přestěhovala, změnila jsem jídelníček. Víc zeleniny a ovoce. Míň masa, prostě ho tak často nemusím :-)
Řízky jíme jen na návštěvě u manželovy matky a babičky (tak 2-3x za rok mi i chutnají, ale častěji fakt ne), segedín jsem nedala do pusy už několik let a vůbec mi nechybí, to si ho raději udělám ze sojového masa. Prejt, jitrnice, tlačenky apod. už pár let taky nejím. Měla jsem je kdysi docela ráda, ale čímdál častěji mi po nich bývalo těžko, tak jsem to jíst přestala. Se zdravou stravou to nepřeháním, ale proč cpát do dětí přemíru masa, o tučném ani nemluvě?!
Můj dvouletý syn má maso rád - hlavně rybu, kuře, krůtu, občas hovězí, k tomu vždy dušenou zeleninu. Vepřové mu nedávám.
Za rok by tu (v Grazu) měl nastoupit do školky a určitě důkladně prostuduju jejich jídelníček. Rakušáci (tedy alespoň tady ve Štýrsku) si dost potrpí na mastné, a když jsem si tu jednou dala jejich specialitu (špenátovou placku se špekem - špek tak 80%, špenát zbytek :-(, skončilo to prozvracenou nocí a průjmem, jako nikdy předtím. Uf!!! To už raději skutečně jen tu vařenou brokolici :-))))))))))
Iva
Předchozí