Fisperando, já si myslím, že nejhůře začali jíst lidé třeba po válce, protože všeho bylo najednou dostatek. Pak se vše topilo v omastku a čím víc masa, tím líp. Mně se současný trend ve výživě líbí, líbí se mi, že se k jídlům dává bohatá obloha, hodně zeleniny. Musela jsem si na to pomalu zvyknout, dětství jsem přežila na omáčkách, vepřovém a buřtguláši, studia a několik let po nich zase na rohlíkách a šunkovém salámu. Teď si neumím představit, že bych denně jedla uzeniny a to proto, že jsem si tím právě v minulosti přivodila problémy s trávením. Upravení jídelníčku byla pro mě spíše nutnost a až pak mi to začalo chutnat.
Dostala jsem chuť na ten segedín, jak si to zmiňovala - a určitě si ho brzy udělám. Také si sem tam dám ten párek nebo řízek. Rozhodně ale dávám přednost zdravějším věcem a to speciálně teď, když mám dítě. A pokud bude jíst kromě toho segedínu i hodně zeleniny, pohanku a bílý jogurt, budu jedině ráda.
PS: Jsem velká milovnice psů, ale psa bych v nouzi snědla :-)
Předchozí