když náš nejstarší syn chodil do MŠ (naštěstí jen asi půl roku a teď už je školák), tak jsem měla rozhovor s ředitelkou ohledně stravy. Nějak mi vadily polívky z pytlíku, každý den nejméně dvakrát bílé pečivo, stále dokola 3xtýdně vepřové maso, ryby, kuřecí jen tak 2x za 14 dnů, chemické džusy...od malička měl syn problémy se stravou, od12 měsíců netoleroval mléko, pak bylo podezření na celiakii, až po 5,5 letech pátrání a boje s naší v tomto ohledu laxní pediatričkou, diagnoza alergie na mléčnou bílkovinu+ ještě nějaké další potr.alergie. Nedokáži si představit že bych tuto situaci musela řešit v bývalé MŠ, mluvila jsem s jednou maminkou, která má dítě celiatika a tomu v pohodě tamní kuchařka dala k obědu párek se slovy, že je to přece maso :(((, jakmile syn nastoupil do 0. ročníku ZŠ, kde platí stejné podmínky stravování jako v MŠ (povinnost se stravovat...) bylo absolutně po problému, může si nosit jídlo svoje, co mu uvařím..ještě mu to rádi ohřejou...prostě je to v lidech a občas mě napadaly slova bav se s blbcem bez hole, někdo prostě nepochopí, jaký problém potravinová alergie vlastně je... hodně VELKÝ
Předchozí