Už jsem to psala do diskuse u polohy čípku, ale patří to spíš sem, tak to sem zkopíruju:
(Jen doplňuju, že hlen už je dnes lepkavý a průhledný, bradavky stále citlivé, ráno zase teplota nic moc, zase 37,0 až na druhé měření.)
.... nevím si moc rady…takže jsem vypozorovala, že po ovulaci se mi pravidelně objeví mléčně zbarvený krém, řídký, tedy lotion, uvnitř na čípku. "Venku" se cítím ulepená a vlhká a na kahotkách mám nažloutlé stopy, ale nikdy ho nemám před ovulací.Ten po pár dnech zmizí a už je jen lepkavé sucho. Před ovulací nepoznám jiný hlen než bílek. Stalo se mi, že se mi objevil už na konci menstruace, společně se závěrečným špiněním jsem pozorovala i hlen, čemuž jsem se dost divila, ale fakt tam byl. Má otázka se ovšem týká hlavně toho, že jsem se dala do sledování děložního čípku, napřed mi to nešlo, ale pak čípek jakoby nabobtnal, rozšířil se a změkl, a otevřel se (to otevření je dozadu a částečně ho uzavírá stěna pochvy, musela jsem ji odtlačit). Byl i bílek a bylo to v obvyklou dobu kdy ovulaci mívám. Taky jsem si dělala ovulační test, jeden den jen slaboulinká čárečka, další ale silná a hned další dva dny zas slabá. Psali tam že to značí ovulaci za 24 – 36 hodin (Ty silné dvě čáry). Současně zmizel bílek a čípek začal být tužší, uzavřenější (ale ne zas tak rychle jak se píše, trvalo to asi dva dny),hlen se přeměnil na to mlíko…takže to všechno pasuje, ale teplota stoupla jen mírně, ne tak jak bývá obvyklé, sice mi to na fertility udělalo ovulaci, ale trochu jsem fixlovala a tu nízkou teplotu přeměřila znovu podruhé (bez vstávání)a ta byla o stupínek vyšší..Takže teď nevím, jestli vlastně ovulace proběhla, když ta teplota moc nahoru neleze, proč neleze. A ještě se mi zdá, že mám nateklé bolavé bradavky snad už od 2. dne po ovulaci, někdy se mi to stávalo krátce před menstruací, většinou ale vůbec, a neberu ani žádné prášky…Ty dny bílku jsme dostatečně využili, ale zdá se mi brzo na nějaké projevy těhotenství. Nemohla se ta ovulace nějak zastavit? Projevovalo by se to tak? Asi 1 den poté kdy podle mě měla ovulace probíhat jsem musela pracovat i přes noc, takže velké nevyspání a stress. Děkuju za vaše názory.
Hlavně by mě zajímalo, jestli je významnější faktor ta teplota nebo něco jiného. Myslím si, že by to měly být změny na čípku a změny hlenu, přece jen je to moje tělo, cítila jsem i pichlavou bolest na vaječnících, a teplota může být jiná třeba selháním teploměru, špatným měřením, atd. Ale co je oficiální názor? Ráda bych měla jistotu. Díky za každý názor.
Předchozí