Pangas
Tak tahle ryba mi už nesmí přes práh - nebo na pánev případně kastrolu. :-D Je to to nejhnusnější co jsem kdy jedla, vařila. Ryby mám moc ráda, kupujeme v rybárně skoro veškeré sladkovodní i mořské ryby a dokonce i různé mořské potvory. Poprvé jsem koupila pangase mraženého. Dala na máslo a ouha. Rybka filet se začal smrskávat, zmenšovat a vody přibývalo a přibývalo. Nakonec jsem tu vytékající "šťávu" z ryby musela odlít, měla bych spíše rybí polévku. Rybí maso je vařené, pečené, dušené, grilované vždy velmi rychle, ale ta zmenšenina na pánvi byla jako kdybych tam měla polystyrén. Něco co nemělo skoro vůbec žádnou chuť. Řekla jsem si že je to asi tím že jsem koupila rybu mraženou, a po druhé jsem koupila rybu "čerstvou vakuovanou" stejný postup, stejný výsledek. Zařekla jsem se už nikdy. Ale, jednou jsme zašli s mužem a vnoučaty na oběd do rybí restaurace. Měli pangase. Objednala jsem jednu porci a ostatní si dali pstroužka. To co mi přistálo na talíři bylo skoro identické s tím co jsem vytvořila doma. Nechutný, žvýkací proužek něčeho skoro nepoživatelného. Ještě že jsem měla brambory jako přílohu :D Takže má zkušenost..... pangase už nikdy.
Odpovědět