|
Všechny naše deníky
-
Hospody
(1 článek)
Sem bychom mohly psát, kam se kdy jde:-)
|
-
JARNÍ SRAZÍK:-))
(2 články)
JARNÍ SRAZÍK PLZEŇAČEK:-)
|
-
Kontakty:TELEFONY A ID MMB...
(16 článků)
Kdo chce může sem napsat svůj telefon a ID číslo na MMB a třeba i další kontakt na sebe. Ať to tu máme přehledně a po kupě...
|
|
-
RECEPTY
(26 článků)
vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
|
|
-
Tajné vzkazy
(1 článek)
když něco nechcete zveřejňovat na diskusi, pište sem...
|
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 26 [Dalších 6 >>]
|
Beanovi utopenci
Unikátní technologie výroby této národní pochoutky
Ingredience:
Materiál: buřty či špekáčky 20 ks, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.
Koření a pochutiny nutné: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.
Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.
Postup:
Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.
Příprava utopenců: Buřty oloupáme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule,utopenci,cibule….
Finále: Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Pikantní utopenci
Ingredience: nakrájené špekáčky nebo kabanos, nakrájená cibule na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu
Příprava: Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli.
Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout a vmícháme 4 lžíce kečupu. Studeným nálevem prolijeme uzeninu, sklenici zavřeme a necháme 24 hodin v chladu uležet.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Rychlí utopenci
Ingredience: 1/2 kg točeného salámu či špekáčků 4 cibule
lák: 4 lžíce octa 4 lžíce oleje 4 lžíce plnotučné hořčice 4 lžíce worčestru 4 lžíce kečupu 8 lžic vody 1/2 lžičky chilli sůl, pepř, špetka sladké papriky- vše se povaří až vznikne hladká hmota
Příprava: uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic, asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu dáme vrstvu cibule a uzeniny. Zavřeme, dáme vychladit. Konzumujeme vychladlé. Nemusí se nechat uležet.
Doporučená příloha: chleba a pivečko:-) |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Utopenci v pivním nálevu | RECEPTY |
|
Utopenci v pivnim nalevu
Suroviny:
1 flaska cerneho piva, burty, bobkovy list, chili, cibule, pepr, sul
Postup:
Nalev vytvorime povarenim cerneho piva s korenim. Cibuli nakrajime na kolecka. Burty rozriznemea vlozime do nich trochu koreni, bobkovy list, cibuli. Burt spojime spejli. V nalevu nechame ulezet cca tyden
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Utopenci se zelím
Ingredience:
špekáčky, chilli koření, cibule, kysané zelí Nálev: 1/2 l octa, 1/4 l vody, 20 x cukerin, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše zalijeme horkým nálevem.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný ementál
Ingredience:
po 1 sklenici nakládané cibulky, kousků papriky a malých okurek, 500 g ementálu, 2 snítky rozmarýnu, 8 bobkových listů, 10 kuliček černého pepře, 500 ml olivového oleje
Postup:
Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn, bobkový list a zrnka pepře naskládáme do uzavíratelné sklenice. Všechny přísady zalijeme olejem tak, aby byly zcela ponořené. Přes noc necháme uležet (min.4 hodiny).
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný hermelín se špekáčkama | RECEPTY |
|
Nakládaný hermelín se "špekáčkama"
Ingredience: Hermelín špekáčky DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny) cibule (hodně) česnek ocet bobkový list nové koření celý pepř nakládaná kapie i s nálevem Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs) feferonka (já jsem použil sterilizovanou) olej
Příprava: Připravil jsem si nálev - přiměřeně vody ve které jsem rozvařil (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- nechal jsem prochladnout; hermelín jsem nakrájel na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnal jsem je do nádoby, prokládal jsem česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé jsem to potom zalil prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky jsem použil nálev z kapie a trochu oleje.
Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlil jsem trochu nálevu a celé jsem to mohl podávat jako salát.
Doporučená příloha: pečivo, pivo
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaná niva
Ingredience:
Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát česnek - nešetřit /dvě hlavičky olej chillí, pepř celý, sůl cibule /nešetřit sklenice
Postup:
Koupím Nivu rozříznu ji na půl jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravím česnek/hodně/ rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici. Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť. Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný balkánský sýr | RECEPTY |
|
Nakládaný balkánský sýr
Ingredience:
200 g balkánského sýra, 150 g olivového oleje, 1 chilli paprička, 1 lžička saturejky, 1/4 lžičky oregana (dobromysli), 2 lžíce jablečného octa, 1/2 lžičky soli
Postup:
Sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké a dáme je do sklenice. Ve 100 ml vody svaříme koření s octem a solí, přidáme olej, promícháme a dáme trochu zchladit. Vlažnou směsí zalijeme sýr ve sklenici a vše necháme vychladnout. Pak sklenici zavřeme a dáme asi na dva dny do chladničky odležet. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný balkánský sýr olivový | RECEPTY |
|
Nakládaný Balkánský sýr olivový
Ingredience: 200 g balkánského sýru,nakrájeného na kostičky 1 červená paprika nakrájená na proužky 2 cibule nakrájené na kolečka ( můžeme použít také červenou) 1 malá sklenička nakládaných paprik (kozí rohy) 1 malá sklenička oliv tymián,provensálské koření mletý pepř utřený česnek (podle chuti) sůl trochu octa olej
Příprava: Nakrájenou cibuli,papriku a kozí rohy dáme do misky.Trochu osolíme a zakapeme octem.Přidáme olivy,tymián,provensálské koření,trochu mletého pepře,třený česnek a přilijeme olej.Jako poslední přidáme nakrájený sýr,lehce zamícháme. Dáme do sklenice s uzávěrem,kterou uložíme do lednice a občas obrátíme. Za dva až tři dny můžeme konzumovat. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 26 [Dalších 6 >>] Upozornění: Dalších 28 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|