Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Hospody  (1 článek)
    Sem bychom mohly psát, kam se kdy jde:-)
  • JARNÍ SRAZÍK:-))  (2 články)
    JARNÍ SRAZÍK PLZEŇAČEK:-)
  • Kontakty:TELEFONY A ID MMB...  (16 článků)
    Kdo chce může sem napsat svůj telefon a ID číslo na MMB a třeba i další kontakt na sebe. Ať to tu máme přehledně a po kupě...
  • Plzeňáčci:-)  (6 článků)
  • RECEPTY  (26 článků)
    vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
  • Srazy - info  (2 články)
  • Tajné vzkazy  (1 článek)
    když něco nechcete zveřejňovat na diskusi, pište sem...
  • Tipovačky  (1 článek)

 Poslední články ze všech deníků 110 z 26 [Dalších 16 >>] 
 Jahodový dortRECEPTY

Jahodový dort: Suroviny 200 g krystalového cukru 1 dl oleje, 1 dl vedy 1 kypřící prášek, 4 vejce 200 g polohrubé mouky Náplň: 3 vanilkové pudinky 12 dl kompotových jahod 2 vanilínové cukry 3 pol. lžíce krystal. cukru Na ozdobu: 2 dl smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky a čerstvé jahody Pracovní postup Celé vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na koláč rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem. Náplň: Kompotové jahody spolu se šťávu rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky. Do rozmixované hmoty přidáme vanilkové pudinky, krystalový cukr, vanilínový cukr a spolu uvaříme za stáleho míchání. Polovychladnutou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto. Na závěr ozdobíme krájenými jahůdkami a hoblinkami z čokolády (to už je moje iniciativa to v původním receptu nebylo uvedený :-)) )

Více ...
Vložil: Plzeň dne 25.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pangas ala já :-)RECEPTY

Do pekáčku dám šupinky másla. Na to pokladu zamraženého pangase, osolím, dám koření na ryby, naspu zmraženou zeleninu (směs nebo jakákoliv Vám chutná), zaleju smetanou a dám do trouby. Možná by nebylo od věci to zakrýt alobalem nebo druhou zapékací miskou....já to pekla odkryté. Když je zelenina s rybou OK, nasypu nastrouhaný sýr, který udělá ze smetany takovou sýrovou omáčku, když se roztaví. Dá se to podávat asi s čímkoliv z brambor....šťouchané, vařené, kaše. Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Plzeň dne 8.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KoblihyRECEPTY

1/2 kg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 lžíce strouhané citronové kůry, vše promíchat. 2 kostky cukru + 2 dkg kvasnic - dát zkynout 4 žloutky + 3 lžíce prášk.cukru + 1 vanilk.cukr - utřít dohromady Do těsta přidáme vykynutý kvásek, ušlehané bílky, 8 dkg másla, 2 lžíce rumu, mouku a vypracujeme těsto, nesmí být řídké ani tuhé. Na vale vyválíme placku a vykrajujeme skleničkou placičky, poté necháme ještě 20 min kynout. Osmažíme a plníme zavařeninou, nebo obalíme v cukru s vanilkou.

Více ...
Vložil: xxx27 dne 21.2.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řezy "Šup do trouby"RECEPTY

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krystalového cukru

1 hrnek mléka

3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěné Hery

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

2 vejce

 

Navrh po upečení: 1 balíček strouhaného kokosu spařit 1/2 hrnkem horkého mléka, utřít 1 máslo s cukrem a promíchat se studeným kokosem.

Buchtu potřeme džemem, kokosem a polijeme čokoládou.

 

Dobrou chuť.

 

Více ...
Vložil: xxx27 dne 14.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TRIO KOLÁČRECEPTY

tĚSTO:  5  vajec 

 25dkg cukru moučka

25dkg hladké mouky

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

100ml oleje

100 ml vlažné vody

vše smícháme.....  1/3 těsta odebereme a obarvíme kakaem.....

zbytek nalijeme na vymaštěný  a vymazaný plech,,, střídavě dáváme hnědé těsto...aby byla barevná...

 

Uvaříme karamelový pudink  1l mléka a 2 balíčky pudinku

naběračkou naléváme pudink na těsto a upečeme...  na 170C  ..bude bublat... takže vyšší plech

Po upečení nechat 5min. vychladnout a polít 500ml zakysanou smetanou smíchanou s 3 lžícemi cukru....

 

Více ...
Vložil: Pedrosaa dne 14.10.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mokrá jablková buchtaRECEPTY

2 hrnečky polohrubé mouky

1 hrneček moučk.cukru

7 oloupaných  nastrouhaných jablek

1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů

1/2 hrnku oleje

3 vejce

2 lžičky skořice

2 lžičky jedlé sody¨

Mléko dle potřeby, vše zamíchat. Po upečení polít čokoládou.

 

Více ...
Vložil: xxx27 dne 5.8.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Fajnšmekrovi utopenciRECEPTY

Fajnšmekrovi utopenci

Ingredience:

 2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.

Postup přípravy:

Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaná nivaRECEPTY

Nakládaná niva

Ingredience:

Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát
česnek - nešetřit /dvě hlavičky
olej
chillí, pepř celý, sůl
cibule /nešetřit
sklenice

Postup:

Koupím Nivu rozříznu ji na půl jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravím česnek/hodně/ rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici. Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť.
Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný balkánský sýr olivovýRECEPTY

Nakládaný Balkánský sýr olivový

Ingredience:
200 g balkánského sýru,nakrájeného na kostičky
1 červená paprika nakrájená na proužky
2 cibule nakrájené na kolečka ( můžeme použít také červenou)
1 malá sklenička nakládaných paprik (kozí rohy)
1 malá sklenička oliv
tymián,provensálské koření
mletý pepř
utřený česnek (podle chuti)
sůl
trochu octa
olej

Příprava:
Nakrájenou cibuli,papriku a kozí rohy dáme do misky.Trochu osolíme a zakapeme octem.Přidáme olivy,tymián,provensálské koření,trochu mletého pepře,třený česnek a přilijeme olej.Jako poslední přidáme nakrájený sýr,lehce zamícháme.
Dáme do sklenice s uzávěrem,kterou uložíme do lednice a občas obrátíme.
Za dva až tři dny můžeme konzumovat.

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sýrová pochoutkaRECEPTY

Sýrová pochoutka

Suroviny:

 

Balkansky syr, Hermelin, Eidam, Cesnek, Olivy - at zelene nebo cerne, olivovy olej, bazalka, tymian


Postup:

 

balkan, hermos a eidam se nakrajej na kosticky prida se docela dost cesneku (taky na kosticky, ale trochu mensi :o), potom olivy no a potom se prida bazalka, tymian zaleje se to nejakym kvalitnejsim olivovym olejem a je to! dva dny ulezet a je z toho velka namka

 

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Poslední články ze všech deníků 110 z 26 [Dalších 16 >>] 

Upozornění:
Dalších 28 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.