|
Všechny naše deníky
-
Hospody
(1 článek)
Sem bychom mohly psát, kam se kdy jde:-)
|
-
JARNÍ SRAZÍK:-))
(2 články)
JARNÍ SRAZÍK PLZEŇAČEK:-)
|
-
Kontakty:TELEFONY A ID MMB...
(16 článků)
Kdo chce může sem napsat svůj telefon a ID číslo na MMB a třeba i další kontakt na sebe. Ať to tu máme přehledně a po kupě...
|
|
-
RECEPTY
(26 článků)
vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
|
|
-
Tajné vzkazy
(1 článek)
když něco nechcete zveřejňovat na diskusi, pište sem...
|
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 26 [Dalších 16 >>]
|
Jahodový dort:
Suroviny
200 g krystalového cukru 1 dl oleje, 1 dl vedy 1 kypřící prášek, 4 vejce 200 g polohrubé mouky
Náplň: 3 vanilkové pudinky 12 dl kompotových jahod 2 vanilínové cukry 3 pol. lžíce krystal. cukru
Na ozdobu: 2 dl smetany na šlehání 1 ztužovač šlehačky a čerstvé jahody
Pracovní postup
Celé vejce vyšleháme s krystalovým cukrem. Přidáme olej, vedu, mouku a kypřící prášek. Promícháme, těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme. Necháme vychladnout. Polejeme náplní, kterou necháme ztuhnout. Potom na koláč rozetřeme vyšlehanou smetanu se ztužovačem.
Náplň: Kompotové jahody spolu se šťávu rozmixujeme. V trošce vody si rozmícháme vanilkové pudinky. Do rozmixované hmoty přidáme vanilkové pudinky, krystalový cukr, vanilínový cukr a spolu uvaříme za stáleho míchání. Polovychladnutou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlé těsto.
Na závěr ozdobíme krájenými jahůdkami a hoblinkami z čokolády (to už je moje iniciativa to v původním receptu nebylo uvedený :-)) ) |
Více ... |
Vložil: Plzeň dne 25.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Do pekáčku dám šupinky másla. Na to pokladu zamraženého pangase, osolím, dám koření na ryby, naspu zmraženou zeleninu (směs nebo jakákoliv Vám chutná), zaleju smetanou a dám do trouby. Možná by nebylo od věci to zakrýt alobalem nebo druhou zapékací miskou....já to pekla odkryté. Když je zelenina s rybou OK, nasypu nastrouhaný sýr, který udělá ze smetany takovou sýrovou omáčku, když se roztaví. Dá se to podávat asi s čímkoliv z brambor....šťouchané, vařené, kaše. Dobrou chuť! |
Více ... |
Vložil: Plzeň dne 8.3.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
1/2 kg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce strouhané citronové kůry, vše promíchat.
2 kostky cukru + 2 dkg kvasnic - dát zkynout
4 žloutky + 3 lžíce prášk.cukru + 1 vanilk.cukr - utřít dohromady
Do těsta přidáme vykynutý kvásek, ušlehané bílky, 8 dkg másla, 2 lžíce rumu, mouku a vypracujeme těsto, nesmí být řídké ani tuhé. Na vale vyválíme placku a vykrajujeme skleničkou placičky, poté necháme ještě 20 min kynout. Osmažíme a plníme zavařeninou, nebo obalíme v cukru s vanilkou.
|
Více ... |
Vložil: xxx27 dne 21.2.2009 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Řezy "Šup do trouby" | RECEPTY |
|
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěné Hery
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vejce
Navrh po upečení: 1 balíček strouhaného kokosu spařit 1/2 hrnkem horkého mléka, utřít 1 máslo s cukrem a promíchat se studeným kokosem.
Buchtu potřeme džemem, kokosem a polijeme čokoládou.
Dobrou chuť.
|
Více ... |
Vložil: xxx27 dne 14.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
tĚSTO: 5 vajec
25dkg cukru moučka
25dkg hladké mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100ml oleje
100 ml vlažné vody
vše smícháme..... 1/3 těsta odebereme a obarvíme kakaem.....
zbytek nalijeme na vymaštěný a vymazaný plech,,, střídavě dáváme hnědé těsto...aby byla barevná...
Uvaříme karamelový pudink 1l mléka a 2 balíčky pudinku
naběračkou naléváme pudink na těsto a upečeme... na 170C ..bude bublat... takže vyšší plech
Po upečení nechat 5min. vychladnout a polít 500ml zakysanou smetanou smíchanou s 3 lžícemi cukru....
|
Více ... |
Vložil: Pedrosaa dne 14.10.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mokrá jablková buchta | RECEPTY |
|
2 hrnečky polohrubé mouky
1 hrneček moučk.cukru
7 oloupaných nastrouhaných jablek
1 hrnek nahrubo nasekaných ořechů
1/2 hrnku oleje
3 vejce
2 lžičky skořice
2 lžičky jedlé sody¨
Mléko dle potřeby, vše zamíchat. Po upečení polít čokoládou.
|
Více ... |
Vložil: xxx27 dne 5.8.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Fajnšmekrovi utopenci | RECEPTY |
|
Fajnšmekrovi utopenci
Ingredience:
2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.
Postup přípravy:
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaná niva
Ingredience:
Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát česnek - nešetřit /dvě hlavičky olej chillí, pepř celý, sůl cibule /nešetřit sklenice
Postup:
Koupím Nivu rozříznu ji na půl jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravím česnek/hodně/ rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici. Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť. Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný balkánský sýr olivový | RECEPTY |
|
Nakládaný Balkánský sýr olivový
Ingredience: 200 g balkánského sýru,nakrájeného na kostičky 1 červená paprika nakrájená na proužky 2 cibule nakrájené na kolečka ( můžeme použít také červenou) 1 malá sklenička nakládaných paprik (kozí rohy) 1 malá sklenička oliv tymián,provensálské koření mletý pepř utřený česnek (podle chuti) sůl trochu octa olej
Příprava: Nakrájenou cibuli,papriku a kozí rohy dáme do misky.Trochu osolíme a zakapeme octem.Přidáme olivy,tymián,provensálské koření,trochu mletého pepře,třený česnek a přilijeme olej.Jako poslední přidáme nakrájený sýr,lehce zamícháme. Dáme do sklenice s uzávěrem,kterou uložíme do lednice a občas obrátíme. Za dva až tři dny můžeme konzumovat. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sýrová pochoutka
Suroviny:
Balkansky syr, Hermelin, Eidam, Cesnek, Olivy - at zelene nebo cerne, olivovy olej, bazalka, tymian
Postup:
balkan, hermos a eidam se nakrajej na kosticky prida se docela dost cesneku (taky na kosticky, ale trochu mensi :o), potom olivy no a potom se prida bazalka, tymian zaleje se to nejakym kvalitnejsim olivovym olejem a je to! dva dny ulezet a je z toho velka namka
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 26 [Dalších 16 >>] Upozornění: Dalších 28 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|