|
Všechny naše deníky
-
Hospody
(1 článek)
Sem bychom mohly psát, kam se kdy jde:-)
|
-
JARNÍ SRAZÍK:-))
(2 články)
JARNÍ SRAZÍK PLZEŇAČEK:-)
|
-
Kontakty:TELEFONY A ID MMB...
(16 článků)
Kdo chce může sem napsat svůj telefon a ID číslo na MMB a třeba i další kontakt na sebe. Ať to tu máme přehledně a po kupě...
|
|
-
RECEPTY
(26 článků)
vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
|
|
-
Tajné vzkazy
(1 článek)
když něco nechcete zveřejňovat na diskusi, pište sem...
|
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 26 z 26
|
Beanovi utopenci
Unikátní technologie výroby této národní pochoutky
Ingredience:
Materiál: buřty či špekáčky 20 ks, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.
Koření a pochutiny nutné: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.
Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.
Postup:
Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.
Příprava utopenců: Buřty oloupáme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule,utopenci,cibule….
Finále: Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Fajnšmekrovi utopenci | RECEPTY |
|
Fajnšmekrovi utopenci
Ingredience:
2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.
Postup přípravy:
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden. |
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný ementál
Ingredience:
po 1 sklenici nakládané cibulky, kousků papriky a malých okurek, 500 g ementálu, 2 snítky rozmarýnu, 8 bobkových listů, 10 kuliček černého pepře, 500 ml olivového oleje
Postup:
Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn, bobkový list a zrnka pepře naskládáme do uzavíratelné sklenice. Všechny přísady zalijeme olejem tak, aby byly zcela ponořené. Přes noc necháme uležet (min.4 hodiny).
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný pokrájený hermelín | RECEPTY |
|
Nakládaný pokrájený hermelín
Ingredience: 5 hermelínů, 1 -2 cibule, 2-3 stroužky česneku, 5 polévkových lžic oleje, sójová omáčka, 1-2 polévkové lžíce octa, mletá paprika sladká, bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře, 3-4 kuličky nového koření, nalámaný bobkový list Příprava: Do misky nakrájíme hermelíny na drobné kostky, přidáme najemno pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vylisovaný česnek, 5 polévkových lžic oleje, zakapeme sojovou omáčkou (hodně), přidáme ocet, mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky). Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.
Všechno dobře promícháme a nejlépe je vložit do uzavřené plastové misky, která má dobře těsnící poklop a uložíme do chladničky. Konzumovat se může hned za dva dny, ale nejlepší je uležený za týden a později. Může se podávat i samostatně s chlebem nebo pečivem, nebo taky předem plnit do vydlabaných rohlíků, nebo rozříznutých vek a pak spojených k sobě.
|
Více ... |
Vložil: petraluk dne 19.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
20dkg cukru moučka, 4 pudinky ( čoko nebo vanilka ) , 4 vejce, 150 ml oleje, 2 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva = zamíchat, nalít na plech...
na upečené náplň : 2 tvarohy měkké, 20 dkg cukru moučka, 1/2 másla = ušlehat , namazat na těsto a posypat strouhanou čokoládou .....
.. je to vynikající..... jedla jsem to u kamarádky na oslavě a fakt to všichni vychvalovali.. TAK DOBROU CHUŤ :)
|
Více ... |
Vložil: Pedrosaa dne 8.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
PIŠKOT: 25dkg cukru moučka,5 žloutků, 5 lžic horké vody= ušlehat, postupně přidáme 15dkg pol. mouky a 1 prášek do pečiva. Upečeme piškot, necháme vychladnout.
NÁPLŇ: 1 šlehačka ke šlehání , 2 zakysané smetany, osladíme dle chuti
dále potřebujeme kompotované ovoce ( já použila jahody )
2 vanilkové pudinky
Šlehačku ušlehat s cukrem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu ....
Směs natřeme na piškot, poklademe ovocem .....
Šťávu z kompotu dolijeme vodou,aby jsme měli3/4litru tekutiny.. tu povaříme se 2 pudinky..... prochladlé želé balijeme na buchtu a dáme ztuhnout do ledničky.
V receptu je psáno, že se může ovocet nakrájet na malé kousky a smíchat se smetanou a šlehačkou a takto nandat na buchtu.....já jsem dělala viz.výše... Musim říct, že je to fakt žravý:)
Tak dobrou chuť :) |
Více ... |
Vložil: Pedrosaa dne 7.5.2008 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 21 až 26 z 26 Upozornění: Dalších 28 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|