Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Hospody  (1 článek)
    Sem bychom mohly psát, kam se kdy jde:-)
  • JARNÍ SRAZÍK:-))  (2 články)
    JARNÍ SRAZÍK PLZEŇAČEK:-)
  • Kontakty:TELEFONY A ID MMB...  (16 článků)
    Kdo chce může sem napsat svůj telefon a ID číslo na MMB a třeba i další kontakt na sebe. Ať to tu máme přehledně a po kupě...
  • Plzeňáčci:-)  (6 článků)
  • RECEPTY  (26 článků)
    vše co se komu povedlo a co se nám ostatním může hodit;-)
  • Srazy - info  (2 články)
  • Tajné vzkazy  (1 článek)
    když něco nechcete zveřejňovat na diskusi, pište sem...
  • Tipovačky  (1 článek)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2126 z 26 
 Beanovi utopenciRECEPTY

Beanovi utopenci

Unikátní technologie výroby této národní pochoutky

 

Ingredience:

Materiál: buřty či špekáčky 20 ks, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.

 

Koření a pochutiny nutné: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.

 

Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.

 

Postup:

Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.

 

Příprava utopenců: Buřty oloupáme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule,utopenci,cibule….

 

Finále: Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.

 

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Fajnšmekrovi utopenciRECEPTY

Fajnšmekrovi utopenci

Ingredience:

 2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worchestrové omáčky.

Postup přípravy:

Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný ementálRECEPTY

Nakládaný ementál

 

Ingredience:

 

po 1 sklenici nakládané cibulky, kousků papriky a malých okurek, 500 g ementálu, 2 snítky rozmarýnu, 8 bobkových listů, 10 kuliček černého pepře, 500 ml olivového oleje

 

Postup:

Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn, bobkový list a zrnka pepře naskládáme do uzavíratelné sklenice. Všechny přísady zalijeme olejem tak, aby byly zcela ponořené. Přes noc necháme uležet (min.4 hodiny).

 

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný pokrájený hermelínRECEPTY

Nakládaný pokrájený hermelín

Ingredience:
5 hermelínů,
1 -2 cibule,
2-3 stroužky česneku,
5 polévkových lžic oleje,
sójová omáčka,
1-2 polévkové lžíce octa,
mletá paprika sladká,
bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře,
3-4 kuličky nového koření,
nalámaný bobkový list

Příprava:
Do misky nakrájíme hermelíny na drobné kostky, přidáme najemno pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vylisovaný česnek, 5 polévkových lžic oleje, zakapeme sojovou omáčkou (hodně), přidáme ocet, mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky). Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.

Všechno dobře promícháme a nejlépe je vložit do uzavřené plastové misky, která má dobře těsnící poklop a uložíme do chladničky.
Konzumovat se může hned za dva dny, ale nejlepší je uležený za týden a později.
Může se podávat i samostatně s chlebem nebo pečivem, nebo taky předem plnit do vydlabaných rohlíků, nebo rozříznutých vek a pak spojených k sobě.

Více ...
Vložil: petraluk dne 19.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PUDINKOVÁ BUCHTARECEPTY

20dkg cukru moučka, 4 pudinky (  čoko nebo vanilka ) , 4 vejce, 150 ml oleje, 2 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva  =  zamíchat, nalít na plech...

na upečené náplň :   2 tvarohy měkké, 20 dkg cukru moučka, 1/2 másla = ušlehat , namazat na těsto a posypat strouhanou čokoládou .....

.. je to vynikající..... jedla jsem to u kamarádky na oslavě a fakt to všichni vychvalovali.. TAK DOBROU CHUŤ :)  

                      

Více ...
Vložil: Pedrosaa dne 8.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŽRAVÉ ŘEZYRECEPTY

PIŠKOT: 25dkg cukru moučka,5 žloutků, 5 lžic horké vody= ušlehat, postupně přidáme 15dkg pol. mouky a 1 prášek do pečiva. Upečeme piškot, necháme vychladnout. 

NÁPLŇ: 1 šlehačka ke šlehání , 2 zakysané smetany, osladíme dle chuti 

dále potřebujeme kompotované ovoce ( já použila jahody ) 

2 vanilkové pudinky

Šlehačku ušlehat s cukrem, opatrně vmícháme zakysanou smetanu ....

Směs natřeme na piškot, poklademe ovocem .....

Šťávu z kompotu dolijeme vodou,aby jsme měli3/4litru tekutiny.. tu povaříme se 2 pudinky..... prochladlé želé balijeme na buchtu a dáme ztuhnout do ledničky.

V receptu je psáno, že se může ovocet nakrájet na malé kousky a smíchat se smetanou a šlehačkou a takto nandat na buchtu.....já jsem dělala viz.výše... Musim říct, že je to fakt žravý:)

Tak dobrou chuť :)

Více ...
Vložil: Pedrosaa dne 7.5.2008| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2126 z 26 

Upozornění:
Dalších 28 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.