Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty - pečení


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 49 [Dalších 19 >>] 
 Domácí chleba / stepaaRecepty - pečení

do hladké mouky (celkem asi 3/4 kg) udělám důlek, nasypu balíček sušených kvasnic a zaleju trochou vlažné vody, pod droždí dám trochu cukru na vykynutí.
Do mouky přidám jednu menší polívkovou lžíci soli a kmínu, 2 lžíce octa, 3 lžíce oleje.
Vypracuju těso a nechám vykynout.
Peču 1/4 hod. na 250 st, pak stáhnu na 150 st. a peču dál asi 3/4 hod. Potírám vodou, aby se udělala kůrka.
Po vytažení z trouby naposledy potřu vodou.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 14.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rychlá buchta alias buchta pro blbce / bradhalRecepty - pečení

35 dkg polohrubé mouky (mám vyzkoušeno, že bohatě stačí i 30 dkg nebo i míň)
25 dkg mletého cukru (toho taky stačí míň)
2 dcl oleje
3 vejce
1 prdopeč (prášek do pečiva)
1 velký kompot (celý i se šťávou, nevylévat)
Všechno si to nasypete do mísy, zalejete kompotem, zamícháte, vylejete na vysypaný plech. To zabere i s pobíháním po baráku deset minut. Pečete asi 20 - 25 minut.
Vynikající s rybízem, angreštem, ananasem. Ještě zkusím borůvky. Použití většího pevnějšího ovoce (třešně, hrušky) taky možné, ale buchta mi přišla sušší (jinak je taková "mokřejší"). Při použití meruněk nebo rynglí doporučuju nejdříve zamíchat jen šťávu a ovoce poklást na těsto až na plechu (jinak to asi moc nevyskočí). Použila jsem i kombinaci velký kompot meruněk (v tom bylo málo šťávy) a k tomu malý kompot rybízu - nejlepší kombinace.
Tak neváhejte a zkuste.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 30.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Francouzský hruškový koláč/ simona1Recepty - pečení

Včera ho pekla sestra, je vynikající:o)) čerpáno z www.labuznik.com

4 az 5 zralých hrušek (záleží to od jejich velikosti)
150 g mouky
100 g cukru
2 vejce
10 cl mléka
3 polévkové lžíce oleje
2 kávové lžičky prášku do pečiva
špetka soli
na polití :
80 g másla
1 vejce
3 polévkové lžíce cukru

Do mísy dejte cukr 2 vejce a špetku soli. Vyšlehejte do bíla. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte to do vaječné směsy a nakonec pomalu vmíchejte mléko smíchané s olejem.
Dejte si předehřát troubu na 180°C. Dno dortové formy vyložte voskovým papírem, lépe se pak koláč vyklopí. Dobře celou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Pak do formy vylejte půlku těsta.
Okrájejte slupky z hrušek, odjídřete je a nakrájejte hrušky na lamely a pokladte je do nalitého těsta. Potom na ně nalejte zbytek těsta. Dejte do trouby a pečte po dobu 30 min na 180°C.
V té době si připravte vaši polevu. Nechejte rozpustit máslo na velice slabém ohni. Pak do rozehřátého másla přidejte 3 lžíce cukru a vejce a znovu vše dobře zamíchejte.
Když se koléč pekl 30 min vyjměte jej z trouby, na jeho povrch nalejte směs z másla, propíchejte vidličkou či nožem a dejte znova zapéct po dobu 20 min.
Pak vyjměte z trouby a nechejte koláč vystydnout v jeho formě.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 22.8.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kakaové řezy s tvarohem / janakRecepty - pečení

1 hrnek cukru
2 hrnky pol.mouky
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

náplň: 2 tvarohy
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
1 vejce
1 van.cukr
1 vanilkový puding
cokoliv na ochucení - rozinky, ořechy, kokos, ovoce na malé kousky, nebo může být jen tvaroh

Přísady na těsto postupně smícháme a důkladně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný pekáč. Rozděláme tvaroh, důkladně vyšleháme a nalijeme na těsto (buď slabší vrstva přes celý pekáč, nebo nepravidelně větší vrstvu) a pečeme asi 40 minut.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 5.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zmrzlé koláče / BluemarRecepty - pečení

1/4 l mléka
1 lžíce cukru
2,5 dkg droždí
40 dkg hladké mouky
3 žloutky
trochu soli
1/4 kg másla
1 hrst mouky
tvaroh
žloutek
cukr

Příprava: - dáme mouku, žloutky, sůl a vykynutý kvásek a zaděláme na těsto. Necháme vykynout, rozválíme a na to přidáme máslový bochánek (1/4 kg tuhého másla a 1 hrst mouky spolu umíchané), přeložíme do psaníčka a necháme kynout. To opakujeme třikrát (rozválení, přeložení a kynutí - vždy po půl hodině, máslo tam dáváme jen jednou při prvním válení). Děláme koláčky, plníme tvarohem rozetřeným s cukrem a žloutkem, můžeme vložit hrozinky, potřeme žloutkem a pečeme v horké troubě. Po upečení máčíme v rumové polevě (rum+mletý cukr) a strouhaných oříškách s trochou cukru.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 28.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Banánová bábovka /Snehurka 7Recepty - pečení

2 vejce
200 g cukru krupice
150 g másla
3-5 banánů
100 ml vody
300 g polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
100 g vlašských ořechů

Postup přípravy: V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vyspeme promíchané všechny ostatní ingredience a nakonec nasekaná ořechová jádra. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35-40 minut. poznamka - cesto vyzera ako uz raz pouzite :))))

Více ...
Vložil: Bluemar dne 25.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Margot buchta / BluemarRecepty - pečení

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek pískového cukru
½ hrnku mléka
½ hrnku oleje
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 kokosová čokoláda Margot nastrouhaná

Příprava: Vše smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 25.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kokosové řezy Eva / mart2Recepty - pečení

těsto : 7 bílků - ušlehat sníh 35 dkg cukru krupice 10 dkg polohrubé mouky 25 dkg kokosu(já dávám pouze 20 dkg = 1 sáček) - vše smícháme v těsto a upečeme na vymazaném a pomoučeném plechu

krém : 7 žloutků 6 lžic svařeného mléka 4 lžíce kakaa - v pískláku ušlehat do ztuhnutí, do vychladlého zamíchat : 25 dkg másla a 2 lžíce cukru moučka
Vyšlehaný krém natřít na studenou placku. Na rozetřený krém nastrouhat čokoládu nebo polít čoko polevou Přeji dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Bluemar dne 1.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Maková náplň na koláče / delfin_xRecepty - pečení

30 dkg máku
10 dkg moučkového cukru
4,5 dcl mléka
5 dkg hrozinek
10 dkg perníku na vaření
citronová kůra
vanilkový cukr.
 
Postup: V kukta hrnci (ten s dvojitým dnem) převaříme mléko. Do mléka přisypeme cukr, pak mletý mák a povaříme za míchání 10 minut. Pak odstavíme z ohně, přidáme nastrouhaný perník, citronovou kůru, vanilkový cukr, hrozinky a zamícháme. Je možný přidat na špičku nože skořici mletou a rum. Je to děsně dobrý a já to dávám na koláče.
Více ...
Vložil: Bluemar dne 3.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koláče / delfin_xRecepty - pečení

50 dkg hladké mouky
50 dkg polohrubé mouky
25 dkg jihočeského másla
17 dkg cukru
0,5 l mléka vlažného
4 žloutky
7 dkg droždí
sůl

Postup: Udělá se kvásek ze lžíce mouky, trochy mléka, lžíce cukru. Pak se zadělá těsto, aby nelepilo. Dá se to na trubky od topení hodinu vykynout. Pak se vyválí koláče, prendaj se na vymazaný plech a nechaj se další půlhodinu vykynout. Těsto se propíchá, navrch se dá tvaroh, mák, povidla nebo marmoša. Kraje se potřou vajíčkem a upeče se. Tohle množství je tak na 3 plechy, pro dva lidi stačí poloviční dávka.

Více ...
Vložil: Bluemar dne 3.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 49 [Dalších 19 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.