Malé slané mňamky, vhodné jako předkrm či zobání
Moje recepty |Naposledy vložené
Pokud budeme jídlo servírovat na modrém talíři, je dojem "války barev" dokonalý ;o)
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Dobré, pěkné...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Těsto z taveného sýra. Zpracovat, nechat chvilku odpočinout, udělat tyčinky...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Oblíbené mlsání z tvrdého sýra
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Odpalované těsto není ani sladké, ani slané, takže se dá použít na oba typy pohošťění. Většinou se z něho pečou věnečky a větrníky, ale nám se lépe osvědčily menší tvary.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Správná trošije je křupavá, mírně slaná zelenina, servírujeme ji buď jako doplněk k jídlu (místo salátu), nebo na obložení studených mís. Výborná je jako "podklad" při popíjení :-).
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Jedinečná na studené pohoštění k vínu nebo jako slavnostnější večeře. Samozřejmě si to žádá nějakou zeleninovou oblohu a dobré pití.
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Výborná teplá pochoutka pro milé návštěvy. Je možné si vše připravit na plech do trouby a když návštěva dorazí, zapneme pečení....
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
Tento recept je opsán ze 70. vydání knihy "Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů" paní Marie Janků - Sandtnerové z roku 1990. Když nevím kudy kam, tady mne vždy zachrání :o))).
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997
S tmavou bagetou nebo slunečnicový chlebem je to výborná, vitamíny nabitá večeře. Je vhodná např. po velikonocích, kdy už vejce všem lezou na nervy - tady je vajíčko celkem schované...
Vložil: Simča, dcery *1988 a 1997