Perník z cuketyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 21.9.2019 23:16:49
... výborný, když se po upečení a vychladnutí potře pikantní marmeládou, a na ni se dá kysaná smetana a sezónní ovoce.
Suroviny 500 g mladé cukety • 350 g polohrubé mouky • 200 g bílého smetanového jogurtu • 200 g pískového cukru • 150 ml oleje • 3 lžíce kakaa • 1 lžička mleté skořice • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva • 3 ks vejce • špetka nastrouhaného muškátové oříšku • špetka soli • • Na dohotovení: • pikantní marmeláda • 2 kelímky zakysané smetany • 2 ks tyčinky ledových kaštanů Postup Všechny sypké suroviny promícháme s moukou, prosátou přes sítko.
Cuketu omyjeme a neoloupanou (mladou) nastrouháme na slzičkovém struhadle, přebytečnou vodu vymačkáme. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, jogurt, sypkou směs a nakonec nastrouhané cukety. Pekáček (30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem a těsto na něj urovnáme. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 30 minut. Po vychladnutí korpusu potřeme tenkou vrstvou marmelády, kysanou smetanou a nahoru nastrouháme ledové kaštany, zdobíme sezónním ovocem. Zobrazeno doposud 395 x.
|
Všichni uživatelé |