Šalamounovy řezyAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.1.2022 14:45:47
... nebo také Mokrá buchta, Šup do trouby, nebo ještě spousta jiných názvů.
Suroviny 1 hrnek (1/4 litru) vody • 1 máslo (někdo dává Heru) • 1,5 hrnku (= 300g) krystalového cukru • 3 lžíce kakaa • • cca 50 ml rumu • • 4 vejce • 2 hrnky (= 300 g) polohrubé mouky • 1 prdopeč • • cca 100 g mletých ořechů nebo kokosu Postup Do kastrolu dáme ohřívat vodu, ve které rozmícháme cukr, kakao a necháme rozpouštět máslo. Směs nevaříme! Až se vše rozpustí, odebereme zpět 3/4 hrnku a do plného dolejeme Rumem.
Do zbylé většiny směsi v kastrolu přidáme vejce a mouku, smíchanou s prdopečem. Vymícháme tekuté těsto. Nalijeme do menšího plechu (24 x 39 cm) vymazaného a vysypného (nebo vyloženého pečícím papírem) a dáme péct na 180° C. Pečeme cca 25 minut (zkusíme špejlí) a hned po vytažení horké polijeme rovnoměrně směsí v hrnku. Povrch posypeme mletými ořechy nebo strouhaným kokosem. Zobrazeno doposud 448 x.
|
Všichni uživatelé |