Strouhaný kakaový koláčAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 11.2.2024 12:13:15
Ochutnala jsem ho v Mariánských Lázních, takže pro mne to bude „lázeňský koláč“...
Suroviny Na těsto: • 250 g másla • 1 vejce • 400 g hladké mouky (možné dát 200 hl. a 200 polohr.) • 2 lžíce kakaa • 1 prášek do pečiva • špetka soli • cca 2-3 lžíce mléka podle potřeby • • Na nádivku: • 3 jemné tvarohy • 3 vejce - žloutky a bílky zvlášť • 1 vanilkový cukr • 200 g cukru • 1 vanilkový pudinkový prášek • 150 ml mléka Postup Těsto vypracujeme smícháním všech surovin. Propracujeme, rozdělíme na 2 části, každou zvlášť zabalíme do fólie a dáme na 30 min do mrazáku.
Na nádivku vyšleháme tvarohy se žloutky, mlékem, polovinou cukru, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh (spolu s druhou povinou cukru) a vmícháme jemně do tvarohové hmoty. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou, nastrouháme z mrazáku první polovinu těsta na hrubém struhadle, na to rozetřeme tvarohovou směs a nahoru postrouháme druhou polovinu těsta. Pečeme na 180 cca 30 minut. Krájíme až po vychladnutí. Zobrazeno doposud 119 x.
|
Všichni uživatelé |